ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Νέο "στοπ" σε πλειστηριασμούς ακινήτων

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 22:40
Μέλη της "Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών" εμπόδισαν την είσοδο των συμβολαιογράφων στη δικαστική αίθουσα Μέλη της "Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών" εμπόδισαν την είσοδο των συμβολαιογράφων στη δικαστική αίθουσα

Για ακόμη μία φορά μέλη συλλογικοτήτων ματαίωσαν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Λάρισας. Το γνώριμο σκηνικό που παρατηρείται κάθε Τετάρτη από τον περασμένο Απρίλιο, μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, επαναλήφθηκε και χθες με τους διαδηλωτές και τους εκπροσώπους του κινήματος "Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών"  να δίνουν δυναμικό παρών και να στήνουν "μπλόκο" στη διενέργειά τους.


Οι συμβολαιογράφοι που επρόκειτο να κινήσουν τις διαδικασίες εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και όλοι οι προγραμματισμένοι για χθες πλειστηριασμοί  σπιτιών και αγροτεμαχίων  ματαιώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες
 Να σημειωθεί πως στη Θεσσαλία έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 248 συνολικά πλειστηριασμοί εκ των οποίων 77 στη Λάρισα , 27 στην Καρδίτσα, 54 στα Τρίκαλα, 65 στο Βόλο, 7 στον Αλμυρό, 4 στην Ελάσσονα, 14 στην Καλαμπάκα.
 Εξάλλου τα μέλη της "Πρωτοβουλίας" της Λάρισας μαζί με άλλα κινήματα της Θεσσαλίας  διαδήλωσαν κατά των πλειστηριασμών χθες έξω από το Imperial, όπου διεξαγόταν το αναπτυξιακό συνέδριο, για να "θυμίσουν, όπως έλεγαν, σ΄ αυτούς που παριστάνουν τους αριστερούς, σε αυστηρά φυλασσόμενες φιέστες και  σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και σχεδιάζουν  μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα, δεν θα έρθει ποτέ για λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να βγαίνει στο "σφυρί" η περιουσία τους".  
Στο μεταξύ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να γίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς οι πιέσεις που ασκούν οι θεσμοί τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων εντείνονται.  Πρακτικά το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας δόθηκε από τις τράπεζες, με τις πρώτες εντολές προς τους δικαστικούς επιμελητές να συντάξουν πρόγραμμα ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Πρόκειται για ακίνητα που έχουν βγει σε πλειστηριασμό στο παρελθόν, αλλά τελικώς δεν εκπλειστηριάστηκαν λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Με βάση τον σχετικό νόμο οι υφιστάμενοι πλειστηριασμοί, δηλαδή αυτοί που έχουν αναγγελθεί στο παρελθόν, μπορούν να αναγγελθούν εκ νέου με βάση την ηλεκτρονική διαδικασία εντός δύο μηνών, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τους νέους πλειστηριασμούς, που απαιτούν έξι μήνες και αναμένεται να πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Να σημειωθεί ότι το στοκ των ακινήτων προς πλειστηριασμό ξεπερνά τις 15.000 ενώ οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, αλλά αφορούν οφειλέτες που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και βαρύνονται με υψηλές οφειλές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass