ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ - ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Σε απόγνωση οι αυτοαπασχολούμενοι της Λάρισας

* Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΑΣΕΒΕ χθες στη Β΄ Εφορία και αύριο στο Ειρηνοδικείο

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:10

Την άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις και τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου, ζήτησαν χθες αυτοαπασχολούμενοι της Λάρισας διαμαρτυρόμενοι  ενάντια στη "φοροληστεία που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στους  μικρομεσαίους".


Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ και στο πλαίσιο της 10ήμερης της παράταξης πραγματοποίησαν στα γραφεία της Β' ΔΟΥ Λάρισας παράσταση διαμαρτυρίας διαμηνύοντας πως "δεν θα συμβιβαστούν με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών, τη μιζέρια, τη φτώχια και την εξαθλίωση".
 Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στην προϊσταμένη της εφορίας Ελένη Τζιότζιου προκειμένου να κοινοποιηθεί στο ΥΠΟΙΚ, επισήμαναν μεταξύ άλλων πως "συνεχίζεται η εξοντωτική φορολογία των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Τα μαζικά κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες επαγγελματίες  που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Στην Λάρισα καθημερινά φτάνουν κατασχετήρια, την ώρα που από την αρχή της χρονιάς πάνω από 700, κυρίως μικρές επιχειρήσεις έβαλαν "λουκέτο", κεντρικότατοι δρόμοι όπως η Βενιζέλου ερημώνουν, με την τάση να εξαπλώνεται και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, ενώ στις συνοικίες της πόλης τα μικρομάγαζα που έχουν απομείνει «φυτοζωούν». Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρη, όλα τα μέτρα έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, να διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια με φοροαπαλλαγές και προνόμια, για να πάρουν και το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει. Απαιτούμε :
* Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και των κατασχέσεων
 * Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο  
* Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ  
* Να σταματήσουν οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
* Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους".
 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΥΡΙΟ
Οι κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ θα συνεχιστούν αύριο στις 15:30 στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, δίνοντας συμπαράσταση σε όσους αγωνίζονται για να μην βγαίνουν στο "σφυρί" οι λαϊκές κατοικίες και η μικρή επαγγελματική στέγη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass