ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"

Σε αναστολή 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος ΚΕΑ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:16

Σε αναστολή τέθηκαν, τη Δευτέρα, 13/11/2017, περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), διότι, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από τη διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη, ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών.


Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναστολή γίνεται, για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, (όπως λ.χ. η αποβολή από το πρόγραμμα για έναν χρόνο). «Το KEA είναι ένα πρόγραμμα με πρωτοποριακά στοιχεία που εφαρμόζονται, για πρώτη φορά, στη χώρα, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά άμεσα, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν» σημειώνει το υπουργείο.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα στείλουν, εντός των προσεχών ημερών, κατευθύνσεις στους δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass