ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ

Παραμένουν οι αδικίες για το κοινωνικό μέρισμα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 15:23

Ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, οι αδικίες στα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί ακόμη δεν έχουν διορθωθεί και χιλιάδες αιτήσεις απορρίπτονται.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν από κυβερνητικά στελέχη, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για το μέρισμα, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλον φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του έτους 2016. Αν κάποιος δήλωσε για ένα μήνα φιλοξενούμενος χάνει το κοινωνικό μέρισμα. Επίσης αν κάποιος μέχρι τα μέσα του 2016 έμενε με τους γονείς του και μετά παντρεύτηκε, τώρα ως παντρεμένος δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.
Άλλη μια κατηγορία που αδικείται είναι οι συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών. Αρκετά παιδιά που έγιναν συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς των γονιών τους χάνουν το μέρισμα λόγω συνολικού εισοδήματος.
Οι αιτήσεις επίσης, απορρίπτονται όταν φορολογούμενοι δηλώνουν χαμηλό εισόδημα, αλλά έχουν υψηλότερο τεκμαρτό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 4 στους 10 φορολογουμένους στα χρόνια της κρίσης έχουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά τα τεκμαρτά είναι υψηλότερα, άρα χάνουν το μέρισμα. Δηλαδή με ένα σπίτι στο όνομά του, ένα αυτοκίνητο είναι αρκετά για να του στερήσουν το μέρισμα ακόμη και αν έχει χαμηλό εισόδημα.
Προβλήματα υπάρχουν και με τους ανέργους. Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει έξι συναπτούς μήνες ανεργίας εντός του 2017 δικαιούνται το μέρισμα, ίσως όμως δεν το λάβουν καθώς ο χρόνος ανεργίας τους δεν εμφανίζεται στο σύστημα του ΟΑΕΔ.
Τον αποκλεισμό τους από το κοινωνικό μέρισμα κατήγγειλαν και οι πολύτεκνοι με ανακοίνωσή τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιδημογραφική πολιτική.  Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος υποστηρίζει ότι με τις ειδικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στους σχετικούς νόμους, ουσιαστικά αποκλείονται από τη διανομή. Συγκεκριμένα όπως λένε εξαιρούνται από το μέρισμα όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, δηλαδή όσοι είχαν στην κατοχή τους την προηγούμενη χρονιά αυτοκίνητο άνω των 1.928 κ. εκ. Να σημειωθεί ότι στις 15 Δεκέμβρη έχει δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα πιστωθεί το μέρισμα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass