ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΕΙΧΕ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στο "σφυρί" δύο επαγγελματικά ακίνητα της Λάρισας

* Εκποιήθηκε το κτίριο της εταιρίας "Ηλεκτροεισαγωγικής" - Πρωτοβουλία: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και όχι των τραπεζών

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 22:15
Παρά την παρουσία συλλογικοτήτων στο Ειρηνοδικείο Λάρισας οι δύο πλειστηριασμούς διεξήχθησαν χθες κανονικά… Παρά την παρουσία συλλογικοτήτων στο Ειρηνοδικείο Λάρισας οι δύο πλειστηριασμούς διεξήχθησαν χθες κανονικά…

Χωρίς αντιδράσεις και αντενέργειες, τουναντίον μάλιστα με την… "άδεια" και την αποχή των συλλογικοτήτων από την καθιερωμένη κινητοποίηση της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκαν στο Ειρηνοδικείο Λάρισας οι δύο προγραμματισμένοι για χθες πλειστηριασμοί.

Το γεγονός ότι οι εκποιήσεις δύο επαγγελματικών ακινήτων, με επισπεύδουσες ισάριθμες τράπεζες, εξυπηρετούσαν κατά βάση απλήρωτους εργαζόμενους, στάθηκε αρκετό για να συμβιβαστούν τα μέλη της "Πρωτοβουλίας πολιτών Λάρισας" με τη διεξαγωγή τους.
Ένα εκ των δύο ακινήτων ήταν της γνωστής εταιρίας "Ηλεκτροεισαγωγική" που τελεί από το Σεπτέμβριο του 2012 υπό εκκαθάριση. Τα προβλήματα και οι τραπεζικές οφειλές της εταιρίας είναι μεγάλες, ενώ οι 17 εργαζόμενοι της επιχείρησης, τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας καθώς τους οφείλονται σημαντικά ποσά από μισθούς και δώρα. Οι διαχειριστές της υπό εκκαθάριση πτωχευμένης εταιρία έχουν ξεκινήσει την εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες, τα ταμεία και προς τους εργαζόμενους. Αν και στο παρελθόν δύο ακίνητά βγήκαν στο "σφυρί", δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Αυτή την φορά υπήρχε ενδιαφέρον για το κτίριο της εταιρίας, επί της οδού Καραμανλή, οπότε ένα μέρος των χρημάτων θα κατέληγε και στους εργαζόμενους. Η παρουσία τους μάλιστα στο Ειρηνοδικείο υπήρξε καταλυτική και τα επιχειρήματά τους προς τα μέλη του συλλογικοτήτων, πειστικά…
Το δεύτερο ακίνητο αφορούσε ένα μικρό κατάστημα επί της Ηπείρου, αλλά και γι αυτό υπήρχε ενδιαφέρον από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη-οφειλέτη, οπότε δεν θα κατέληγε στην τράπεζα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έτοιμη να δώσει προσφορά.  Σε κάθε περίπτωση, οι πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν και τα δύο ακίνητα άλλαξαν χέρια καθώς όπως προαναφέραμε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που για μια ακόμη φορά έδωσε δυναμικό παρών στην δικαστική αίθουσα, ενέδωσε  στην διεξαγωγή της διαδικασίας, απέχοντας από κάθε μορφής κινητοποίηση.  
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η Γενική Συνέλευση της "Πρωτοβουλίας" αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρό τους "και να επιτρέψει να γίνει ο πλειστηριασμός, αποδεικνύοντας εμπράκτως, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν,  ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων θυμάτων της κρίσης που έφερε το ευρώ και η απληστία των τραπεζών. Θέλουμε να προστατέψουμε τη μικρή λαϊκή περιουσία. Είμαστε εργαζόμενοι  στο πλευρό των εργαζομένων. Στεκόμαστε  δυναμικά απέναντι στους πλειστηριασμούς από τράπεζες και δημόσιο που αφορούν σε σπίτια, σε χωράφια, σε μαγαζάκια και οικόπεδα συμπολιτών μας".
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στο μεταξύ παρουσία στο Ειρηνοδικείο Λάρισας είχε χθες και η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, η οποία όπως ανακοίνωσε θα βρίσκεται στα Δικαστήρια κάθε Τετάρτη με σκοπό «να σταματήσει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας των λαϊκών εργατικών οικογενειών των συμπολιτών. Μόνο ένα συντονισμένο κίνημα εργαζομένων και μικρομεσαίων θα ανατρέψει την αρπαγή περιουσιών που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση -E.E. -ΔNT.  Απαιτούμε: Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους.  Προστασία της λαϊκής περιουσίας και της αγροτικής γης από την επίθεση ληστείας δανειστών – τραπεζών – funds".
Στο ίδιο καταγγελτικό ύφος κατά της κυβέρνησης κινείται και η χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » η οποία όπως τονίζει "παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, αφήνει απροστάτευτη από την αρπακτική διάθεση των τραπεζών, την πρώτη κατοικία χιλιάδων συνανθρώπων μας, που λόγω της πρωτοφανούς μείωσης των αποδοχών τους ή ακόμη χειρότερα της ανεργίας τους, αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους" ενώ ζητά την άμεση νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass