ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΒΘΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Επανεξέταση των όρων του «Επιχειρούμε Εξω»

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2018 16:01

Σοβαρούς προβληματισμούς και ανησυχίες έχει δημιουργήσει στις εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, ένας συγκεκριμένος περιοριστικός όρος που έχει τεθεί ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω».

Ο όρος αυτός σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος  προβλέπει ότι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να εμφανίζει στην τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση θετικό (μεγαλύτερο του μηδενός) αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Ωστόσο ο περιορισμός αυτός, αποκλείει, στην πράξη, πολλές επιχειρήσεις, με πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα από τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αυτή την πολλά υποσχόμενη δράση, για τον μοναδικό λόγο ότι στη τελευταία χρήση είχαν την ατυχία να μην εμφανίζουν κέρδη. Ενώ παράλληλα όπως τονίζει σε σχετικό υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομίας συνιστά δυσανάλογα άνιση μεταχείριση σε βάρος επιχειρήσεων με μακρά ιστορία εξαγωγικής δραστηριότητας και ανάλογων επιδόσεων ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες. Για τους λόγους αυτούς ζητά να επανεξεταστεί το όλο θέμα και ευελπιστεί ότι θα ληφθεί μέριμνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass