ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

* Πρωί και απόγευμα σήμερα τα εμπορικά στη Λάρισα *Εντείνονται οι έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών

Δημοσίευση: 04 Απρ 2018 21:18

Με σύμμαχο τον καιρό, κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Λάρισας ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η προστασία των καταναλωτών…

Τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας σήμερα Μ. Τετάρτη, σύμφωνα με το πασχαλινό ωράριο που έχει διαμορφώσει η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Λάρισας, θα λειτουργούν 9:00 - 14:00 και 17:30 – 21:00. Εξάλλου τα καταστημάτων των επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΛΠΕ, δηλαδή αλυσίδες, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο 9 το πρωί με 9 το βράδυ.
  Στο μεταξύ μικρή άνοδο της τάξεως του 1 - 1,2% αναμένεται να σημειώσει ο φετινός πασχαλινός εορταστικός τζίρος στα καταστήματα λιανικής, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ. "Τόσο η υποχώρηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού όσο και η μικρή άνοδος  του τζίρου συνιστούν  ενδείξεις βελτίωσης της εικόνας της αγοράς, αλλά και ανάκαμψης της κατανάλωσης" σχολιάζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Βασ. Κορκίδης.
"Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, προσθέτει για την τόνωση των πωλήσεων εδράζονται τόσο στην ετήσια καταγεγραμμένη αύξηση κατά 0,9% του δείκτη κύκλου εργασιών αλλά και του ΑΕΠ κατά 1,4%, μεταξύ των τελευταίων δύο ετών, όσο και στις θετικές προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα του τρέχοντος έτους. Εντούτοις και επειδή το 2018 αποτελεί ένα έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, πρέπει να γίνει σαφές πως η ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας και την τόνωση του εγχώριου επιχειρείν. Γενικά, η πασχαλινή αγορά είναι περιορισμένη σε χρόνο και χρήμα, μικρή σε διάρκεια και τζίρο, αλλά πολύ σημαντική για το λιανικό εμπόριο.
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Εξάλλου σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και οι οργανισμοί που εποπτεύονται από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΓΟ, με αφορμή την εβδομάδα του Πάσχα. «Ελέγχουμε τη διακίνηση σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι και τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Παράλληλα ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες. Επίσης, θα πρέπει  να παρατηρούν πως όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ, ενώ αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι ωοειδή αλλά σε χρώμα καστανό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass