ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΝΤΑΧΘΕΙ 5.204 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΩ 1.372 ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Από Μάιο η εκταμίευση χρημάτων για το «Εξοικονομώ»

* Μέχρι 29 Απριλίου η οριστικοποίηση των αιτήσεων * Δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 15:04

Μέχρι και την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ", ώστε οι ενδιαφερόμενοι σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας να ολοκληρώσουν και υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητούμενο είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, προκειμένου αμέσως μετά να ενεργοποιηθεί το επόμενο στάδιο (δήλωση επιλογής ή όχι λήψης δανείου) για το σύνολο των υποβεβλημένων αιτήσεων (πλην των ειδικών περιπτώσεων, όπως κάτοικοι εξωτερικού, πρόσφατη απόκτηση ακινήτου κλπ, για τις οποίες προβλέπεται περαιτέρω έλεγχος από το Δικαιούχο του Προγράμματος - Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.).

Προς διευκόλυνση των πολιτών που έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, δημιουργήθηκε Γραμμή Υποστήριξης του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ", Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ Τομέα Ενέργειας στην οποία θα μπορούν να υποβάλλουν τηλεφωνικώς (213-1513780, 213-1513781) ή γραπτώς (support.ekoii@prv.ypeka.gr) τα ερωτήματά τους. Η Γραμμή θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 10:00 έως 16:00.

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις που εμφανίζονται ως "κλειδωμένες" στο σύστημα θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν, καθώς δεν είναι επιτρεπτή η ύπαρξη ταυτόχρονα περισσότερων της μίας αίτησης για το ίδιο ΑΦΜ, και να επανυποβληθούν. Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα.

Θυμίζουμε πως στο σύστημα έχουν ήδη ενταχθεί 5.204 ιδιοκτησίες της Θεσσαλίας ενώ 1.372 επιπλέον είναι εγγεγραμμένοι. Συνολικά και στις 13 περιφέρειες της χώρας έχουν εγκριθεί 42.035 αιτήσεις. Με δεδομένο ότι υπουργός Περιβάλλοντος έχει εξαγγείλει το διπλασιασμό των κονδυλίων, ώστε να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, γίνεται αντιληπτό ότι η εξέλιξη των 13.881 εκκρεμών αιτήσεων, είναι μείζονος σημασίας, τόσο για την αύξηση των πόρων, όσο και για τον τελικό αριθμό δικαιούχων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα.

ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η εκταμίευση των κονδυλίων που θα δώσουν «σάρκα και οστά» στο πρόγραμμα ενώ άμεσα προβλέπεται να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για όσους επιθυμούν να πάρουν τραπεζικό δάνειο για να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μερικές ημέρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διάθεση των κονδυλίων για το σύνολο των δικαιούχων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass