ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ

Ευκαιρίες απασχόλησης στην εξοικονόμηση ενέργειας

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 15:17

Ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στη βιομηχανία δημιουργούν οι μεταβολές που συντελούνται στην οικονομία, στην τεχνολογία και στο ρυθμιστικό πλαίσιο σε σχέση με την ενέργεια και τη διαχείρισή της, σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΣΕΒ.

Οι αλλαγές αυτές, τονίζεται, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή πολιτική για την ενέργεια, που αποσκοπεί στην από-ανθρακοποίηση, την αποκέντρωσηκαι την ψηφιοποίηση, έχουν επηρεάσει και θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον το προφίλ του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με το ζήτημα της ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία σχεδόν στο σύνολό τους οι επιμέρους βιομηχανικοί κλάδοι έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας μεταξύ 2000, 2008 και 2015, με εξαίρεση τον κλάδο των μη σιδηρούχων μετάλλων (αλουμινίου) στον οποίο παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης μεταξύ 2008 και 2015. Τα επαγγέλματα και οι ειδικότητες που προβλέπεται ότι θα ωφεληθούν από τις αλλαγές αυτές είναι μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, και λοιποί μηχανικοί, στελέχη πληροφορικής, στατιστικοί, οικονομολόγοι κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass