ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Έως τις 14 Ιουνίου οι αντικειμενικές

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 15:02

O χρόνος κυλά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών.  Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον χρειασθεί, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

Στο υπουργείο Οικονομικών κινούνται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο στόχος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Οι νέες αντικειμενικές είναι άλλωστε προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης και αναμένεται να  αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων με τους δανειστές στη νέα φάση των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν χθες.

Πάντως αν και οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που έδωσαν τη νέα καταληκτική προθεσμία, απέφυγαν να προδικάσουν το εύρος των αλλαγών στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής των Τιμών Ζώνης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, στοχευμένες και χωρίς να αλλάζουν τη δομή/φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα υπάρξουν μικρές διορθώσεις στους συντελεστές, έτσι ώστε να μην περάσει το σύνολο των επιβαρύνσεων από την αύξηση των Τιμών Ζώνης, ενώ αντιστοίχως οι μεταφερόμενες επιβαρύνσεις στα υψηλότερα κλιμάκια θα είναι λελογισμένες.

Ωστόσο παράγοντες της κτηματαγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω διαφαινόμενης εξίσωσης των πραγματικών τιμών και των τιμών που επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να μη διαταράξει τις ισορροπίες του ΕΝΦΙΑ. Το "ναρκοπέδιο" βρίσκεται στις περιοχές που σήμερα ισχύουν Τιμές Ζώνης 750- 1.000 ευρώ, οι οποίες καλύπτουν την πλειοψηφία των περιοχών του ν. Λάρισας καθώς το επόμενο κλιμάκιο επιβαρύνεται με συντελεστή 3,70 ευρώ/τ.μ. αντί 2,90 ευρώ/ τ.μ., κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση φόρου 80 ευρώ περίπου ανά 100 τ.μ.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass