Ενδυση - κλωστοϋφαντουργία ανοίγονται στην Ευρώπη

* Θεσσαλοί επιχειρηματίες μετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 22:14

Θεσσαλοί επιχειρηματίες του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, δικτυώνονται στην Ευρώπη, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών.

Την πύλη εισόδου τους, ανοίγει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης Θεσσαλίας, ο οποίος

σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ένδυσης και Πλεκτικής, προσφέρει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο TCBL (Textile & Clothing Busines Lab), το οποίο είναι ένα πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020.

Συγκεντρώνει 22 οργανώσεις από 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι τετραετές πρόγραμμα εργασίας- εκτείνεται από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 – και έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σύμβουλος διοίκησης του Συνδέσμου Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Κολοβός, για την ευρωπαϊκή δικτύωση των μελών του και τους στόχους της, αναφέρει στην «ΕτΔ»: «Το TCBL δημιούργησε μια κοινότητα με 136 επιχειρήσεις, 28 επιχειρηματικά εργαστήρια, 75 συμβούλους εμπειρογνωμόνων, 12 παρόχους υπηρεσιών και 7 νεοσύστατες επιχειρήσεις, που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Τα οφέλη θα προκύψουν μέσα από τη δικτύωση και την αξιοποίηση των ευκαιριών για ανάπτυξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κοινός στόχος του δικτύου TCBL είναι να δημιουργηθούν εναλλακτικοί δρόμοι για τη μαζική παραγωγή και τη μείωση του κόστους παραγωγής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, με άξονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βιωσιμότητα, ως εναλλακτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προς τους κατασκευαστές τρίτων χωρών.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Τα καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα του Δικτύου διερευνούν την αναδιάρθρωση των αλυσίδων εφοδιασμού (φυσικό βαμβάκι και φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή), την αναδιάρθρωση των διαδικασιών παραγωγής (βραχυπρόθεσμες και ανεξάρτητες παραγωγές) και την αναμόρφωση των τιμών των πελατών (βαφή βακτηρίων και ψηφιακή κληρονομιά).

Τα εργαστήρια παρέχουν χώρους καινοτομίας για τη διερεύνηση, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, τη μικρή παραγωγή, τη μεταφορά γνώσεων και καινοτομίας στις Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις στις οποίες διατίθενται εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, εκπαιδευτικό υλικό, περιπτωσιολογικές μελέτες, επιχειρηματικές προκλήσεις, λύσεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας .

Το TCBL εκτελεί αυτήν την περίοδο έξι επιχειρησιακά πιλοτικά εργαστήρια.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αποτελούν επομένως μια επιχειρηματική κοινότητα που βασίζεται σε αξίες των επιχειρήσεων με προοπτική στο πλαίσιο της ετικέτας TCBL».

Κεντρικός στόχος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης Θεσσαλίας είναι να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις επιχειρήσεις μέλη του να επανατοποθετηθούν στην εσωτερική και ευρωπαϊκή αγορά πάνω σε σύγχρονη και ανταγωνιστική βάση.

Το Thessalian Textile & Clothing Manufacturers network, είναι ένα ανοιχτό δίκτυο που απαρτίζεται από δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου – όλες μέλη του Συνδέσμου – το οποίο θα αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2410-250631, 6971-546260.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο κ. Κολοβός αναφερόμενος στα επόμενα βήματα του Συνδέσμου δηλώνει: «Στις επόμενες δράσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνεται η διοργάνωση στην Αθήνα, προγράμματος επιχειρηματικών συναντήσεων των κατασκευαστικών επιχειρήσεων ένδυσης της Θεσσαλίας με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και δίκτυα του κλάδου με στόχο τη δικτύωση και την παρουσίαση των δυνατοτήτων παραγωγής ενδυμάτων από Θεσσαλικές επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Ελλάδος ΣΚΕΕΕ. Επίσης προγραμματίζεται επιχειρηματική αποστολή στη διεθνή έκθεση «PREMIERE VISION» στο Παρίσι το προσεχές φθινόπωρο».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass