Καθυστέρησε η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου

* ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 15:12

Με άδεια χέρια έφυγαν όσοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πήγαν το πρωί να εισπράξουν το ποσό για τον Μάιο. Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των 287.000 δικαιούχων από την Πέμπτη το βράδυ καθώς ως είθισται είναι διαθέσιμα από την παραμονή της ημερομηνίας πληρωμής.


Πάντως ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Τάσος Τάγαρης μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε πως η καθυστέρηση οφείλεται σε λάθος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισηςκαι διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα πιστώνονταν σήμερα.  
 «Έγινε λάθος στην ΗΔΙΚΑ κι αντί να δοθεί εντολή να γίνει πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς στις 25 του μηνός, ώστε να είναι στην διάθεση των δικαιούχων από τις 24 Μαΐου, η αρχική εντολή ήταν για τις 26 Μαΐου», είπε, λέγοντας ότι γίνεται συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε τα χρήματα να εμφανιστούν το ταχύτερο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα ποσά, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα πιστώνονταν τη Δευτέρα 28 Μαΐου, όμως λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετακίνησε την ημερομηνία πληρωμής. Απ' ό,τι φαίνεται όμως αυτό δεν έγινε σε καλή συνεννόηση με την ΗΔΙΚΑ και αυτό το λάθος της υπηρεσίας παραδέχτηκε ο κ. Τάγαρης.
 Στο μεταξύ συγγνώμη ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου δηλώνοντας σχετικά πως «θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε από την ΗΔΙΚΑ και να διαβεβαιώσω τους δικαιούχους ότι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αναλογεί. Όπως όλοι γνωρίζουν, ποτέ δεν έχουμε καθυστερήσει πληρωμές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass