Η Πειραιώς στο πλευρό των Λαρισαίων αγροτών

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 9:02
Από τη προχθεσινή ημερίδα ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου της Λάρισας από την τράπεζα στο ξενοδοχείο "Imperial" Από τη προχθεσινή ημερίδα ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου της Λάρισας από την τράπεζα στο ξενοδοχείο "Imperial"

Χρηματοδοτικά προϊόντα και εργαλεία που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των παραγωγών παρουσίασε προχθές η Πειραιώς σε ειδική εκδήλωση στη Λάρισα. Στελέχη του αγροτικού τομέα της τράπεζας υποσχόμενα αμέριστη στήριξη στα επενδυτικά σχέδια των Λαρισαίων αγροτών, τόνισαν με έμφαση πως ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της και πως η Πειραιώς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ξεδιπλώνει διαρκώς τη βεντάλια των δράσεων και των πρωτοβουλιών της γι΄ αυτόν.

Επικεντρώνοντας τις ομιλίες τους στα εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που αφορούν στην παροχή ρευστότητας για την κάλυψη τόσο των παραγωγικών όσο και των επενδυτικών τους αναγκών και δίνοντας έμφαση στις ευκαιρίες που δημιουργεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μίλησαν για τη συμβολαιακή τραπεζική, τα ανοικτό δάνειο αγροτών (ΑΔΑ), την μικρο-χρηματοδότηση, την κάρτα του αγρότη, για τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης, για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, αγορά γης, για τη χρηματοδότηση νέων αγροτών και για ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις όπως λογαριασμός ταμιευτηρίου αγροτών κα.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χανιωτάκης, Senior Director αγροτικού τομέα της Τράπεζας, "ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του. Με σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αγροτών και των φορέων τους». H μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης και δεσμευόμαστε να αναζητούμε συνεχώς τρόπους για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους», πρόσθεσε .

Από την πλευρά του ο Αλέξης Πολυτάκης, επικεφαλής της Ανάπτυξης Εργασιών περιέγραψε τις ευκαιρίες για αγρότες και συλλογικά σχήματα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εστίασε στα σχέδια Βελτίωσης και τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Μιλώντας για τη φιλοσοφία της τράπεζας σχετικά με τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις και ανέλυσε το ολοκληρωμένο πλαίσιο λύσεων για τη συνολική κάλυψη του επενδυτικού σχεδίου των αγροτών, που προσφέρει η Πειραιώς, το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα έκδοσης εγγυητικής επιστολής για τη λήψη προκαταβολής, το επενδυτικό δάνειο καθώς και το δάνειο έναντι επιχορήγησης. Κλείνοντας, ανέφερε: «Η Πειραιώς έχει έτοιμες υποδομές για την υποστήριξη της χρηματοδότησης των μέτρων του ΠΑΑ από τους παραγωγούς και για την πλήρη αξιοποίησή τους».

Τέλος ο Ιωάννης Ζαχαρής, επικεφαλής της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Πειραιώς, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα "Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας". Όπως είπε στα 5 χρόνια εφαρμογής του, έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από 300 συμφωνίες μεταξύ συνεταιρισμών και επιχειρήσεων με τους παραγωγούς, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν τους 25.000. Το βασικό όφελος για τους παραγωγούς είναι η πρόσβαση στην αναγκαία ρευστότητα, με μόνη διασφάλιση το συμβόλαιο με την εταιρεία/συνεταιρισμό, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν για την παραγωγή τους. Σημαντικά είναι τα οφέλη και για τις επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς, καθώς όπως τόνισε σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροτικού τομέα.

* Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του περιφερειακού διευθυντή Δικτύων Καταστημάτων της Τράπεζας Χρήστου Πανάγιου και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Γ. Λαδόπουλου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass