Όλο και λιγότεροι στον κοινωνικό τουρισμό

"ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛ - ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 22:04

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων από εργαζόμενους και ανέργους  για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2018-2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και η προθεσμία λήγει μεθαύριο την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μια έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή  από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, αν επιλεγούν τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
 Ο  συνολικός αριθμός  των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ενώ η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναμένει πάνω από 250.000 αιτήσεις. Γενικά ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτά που δίνονταν πριν την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, αλλά κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Για να γίνει αντιληπτό το "ψαλίδισμα" το 2009 ο αριθμός των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ανερχόταν στις 750.000, ενώ το 2011, πριν την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε 550.000.
ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  
"Τα χρήματα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού όπως αναφέρει το ΕΚΛ, προέρχονται από κρατήσεις των εργαζομένων και όχι από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Δηλαδή η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε 1 ευρώ! Σε μία περίοδο που από τα επίσημα στοιχεία αναφέρεται πως πάνω από το 50% των νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών, για μια ακόμα χρονιά, προβλέπεται να εκδοθούν πολύ λιγότερα δελτία κοινωνικού τουρισμού. Αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και όλων των εργαζόμενων, είναι η γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού, με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου, η διεύρυνση του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, με επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass