Νέα επιδοτούμενα προγράμματα για επιχειρήσεις του ν. Λάρισας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟ "ΒΗΜΑ" ΚΑΙ "ΑΛΜΑ"

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 22:00

 Με "κουμπαρά" 100 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου δύο νέες δράσεις από το ΕΣΠΑ για υφιστάμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ν. Λάρισας που επιδιώκουν την ψηφιακή τους μετάβαση ή και την ψηφιακή τους αναβάθμιση. 

Πρόκειται για τα προγράμματα "Ψηφιακό Βήμα" και "Ψηφιακό Aλμα" με την επιδότηση να φθάνει το 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Η δράση "Ψηφιακό Βήμα", προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ στόχο έχει την ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Δικαιούχοι είναι υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης: έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, να εμφανίζουν την τελευταία τριετία, τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης σε ποσοστό τουλάχιστον 60% της ιδιωτικής συμμετοχής του επενδυτικού σχεδίου. Τα επενδυτικά σχέδια μπορεί να είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ ενώ επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών.

  Η δράση "Ψηφιακό Aλμα", προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, στοχεύει και αυτή με τη σειρά της στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η διαφορά με τη δράση "Ψηφιακό Βήμα" είναι ότι τα επενδυτικά σχέδια στο Ψηφιακό Άλμα ξεκινούν από τα 55.000 ευρώ και φθάνουν τις 400.000 ευρώ. Όπως και στο "Ψηφιακό Βήμα" επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών, και στις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι επιχειρήσεις να εμφανίζουν την τελευταία τριετία, τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης σε ποσοστό τουλάχιστον 60% της ιδιωτικής συμμετοχής του επενδυτικού σχεδίου.

Η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων λήγει στις 17/9/2018 και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στο  http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=41&cs ή στα τηλ. της Αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου Λάρισας (αρμόδια επικοινωνίας κα Αλεξία Τζιότζιου τηλ. 2410-549883).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass