Τα θετικά μηνύματα πρέπει να περάσουν στην πραγματική οικονομία

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 15:06

Θετικά αποτιμούν σε γενικές γραμμές τη συμφωνία που επετεύχθη στο προχθεσινό Eurogroup αναφορικά με το χρέος εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων της χώρας,

 «Οι αποφάσεις του Eurogroup για το μεταμνημονιακό βήμα της Ελλάδας απαιτούν συνέπεια και αξιοπιστία από εποπτευόμενους και εποπτεύοντες». Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης υπογραμμίζοντας πως στο Eurogroup οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της αυξημένης εποπτείας και της τεχνικής βοήθειας από την ΕΕ που θα έχει άλλωστε τον κεντρικό ρόλο. Ορίστηκε η τελευταία δόση των 15 δις ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως δημοσιονομικό μαξιλάρι για την ασφαλή έξοδο μας στις αγορές, ενώ η συμφωνία για το χρέος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άμεσα εφαρμόσιμη. Η επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, η συμφωνία για το μηχανισμό μεταμνημονιακής εποπτείας και η ελάφρυνση του χρέους σαφώς στέλνουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας σε όλο το κόσμο. Όμως όλα τα παραπάνω για να επιτευχθούν, απαιτείται συνέπεια και αξιοπιστία από τους εποπτευόμενους αλλά και τους εποπτεύοντες. Μόνο τότε, οι θετικές προβλέψεις για τη μεταμνημονιακή περίοδο θα θεωρηθούν μία νέα αρχή να σταθούμε στα πόδια μας και θα μπορέσουν επιτέλους να γίνουν αισθητές στη πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία".

"Σε καμία περίπτωση εμείς, ως χώρα δε θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού" σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος

 «Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο. Όπως όμως, άλλωστε, σε κάθε διαπραγμάτευση, η συμφωνία από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να είναι πιο γενναιόδωρα αλλά η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αφήσει πίσω της τα σκληρά προηγούμενα χρόνια και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας θα πρέπει να κάνουν πράξη τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία και να συμφωνήσουν στα αυτονόητα για να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη".

 "Είναι σημαντικό ότι έκλεισε η τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος, το χρέος ελαφρύνεται με ενισχυμένη εποπτεία, με συστηματικούς ελέγχους και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και η προστασία των 22 μηνών, μετά τον Αύγουστο, με τα 24,1 δισ. αποτελεί στην ουσία μια διασφάλιση της χώρας έναντι των πιθανών αναταράξεων των αγορών" σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας. Συνεπώς, είναι μονόδρομος η κατεύθυνση της εφαρμογής μιας πολιτικής, που θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, και ως πραγματικό αντίμετρο στα δύσκολα μέτρα, που επίκεινται, ώστε η οικονομία να κινηθεί με σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αύξησης των εξαγωγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass