Κατεβάζουν «ρολά» Airtickets και Travelplanet24

ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 16:22

Σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της προχωρά η Tripsta, στον όμιλο της οποίας ανήκουν η Airtickets και η Travelplanet24, αναστέλλοντας προσωρινά τη λειτουργία τους. Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και τη διεθνή αγορά κι έχοντας ξεκινήσει την πορεία της ως μία από τις πλέον επιτυχημένες start-ups η Tripsta, φαίνεται να κατεβάζει ρολά, αδυνατώντας να βρεί περαιτέρω χρηματοδότηση προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις της προς την ΙΑΤΑ.

Η ίδια εταιρεία έσπευσε να καθησυχάσει τους πελάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια μέσα από τις ηλεκτρονικές της πλατφόρμες (airtickets.gr, travelplanet24) ότι δεν υφίσταται πρόβλημα και ότι θα ταξιδέψουν κανονικά.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ριζική αναδιάρθρωση μετά την «άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά» πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, που αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά διαθέσιμα. Η Tripsta και Αirtickets προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ διευκρινίζουν πως οι ιστότοποι των εταιρειών θα λειτουργούν κανονικά και τονίζουν πως συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί και οι κρατήσεις όλων των πελατών.
Η είδηση έγινε γνωστή από τους εργαζομένους στην Αθήνα, 180 περίπου στον αριθμό- που δέχθηκαν χθες σε φορτισμένο κλίμα τις ανακοινώσεις από τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Φίλιππο Μπρίνκμαν για τερματισμό των συμβάσεων εργασίας τους και για την καταβολή από την εταιρεία των νόμιμων αποζημιώσεων.
O τελευταίος τους ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να απολυθούν, δεδομένων των ανοιγμάτων της εταιρείας. Μέχρι το τέλος Ιουλίου προβλέπεται να παραμείνει στις θέσεις του προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξυπηρετηθούν πελάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια από την πλατφόρμα της εταιρείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass