Νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 15:00

Μέσα στο β΄15νθήμερο του Ιουλίου αναμένεται «να προκηρυχθούν τα δύο νέα καθεστώτα – προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου (ν.4399/2016) «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προγραμμάτων έχει οριστεί στα 200 εκατ. ευρώ (από 100 εκατ. ευρώ το καθένα) και αποσκοπούν στην ενίσχυση και τη δημιουργία clusters μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, καθώς και στην παροχή κινήτρων για την ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις μορφές των ενισχύσεων που παρέχουν τα δύο αυτά καθεστώτα περιλαμβάνονται η επιχορήγηση, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης, η φορολογική απαλλαγή και η επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης.

 Ενημερωτικά σημειώνεται πως στο πλαίσιο του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις», οι επιχειρηματικές συστάδες (clusters) μπορούν να αποτελούνται από επιχειρήσεις, ερευνητικά/εκπαιδευτικά ιδρύματα (πανεπιστήμια, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. κ.λπ.), που δραστηριοποιούνται σε περιφερειακό ή διαπεριφερειακό επίπεδο και έχουν θεματική εστίαση. Για να υπαχθεί μια επιχειρηματική συστάδα στο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις του ν. Λάρισας

 Στις επιλέξιμες προς χρηματοδότηση δαπάνες, περιλαμβάνονται επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα στοιχεία ενεργητικού και επενδυτικές δαπάνες σε άυλα στοιχεία ενεργητικού. Επίσης, χρηματοδοτείται το μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογιζόμενο για περίοδο δύο ετών από τη δημιουργία κάθε θέσης.

 Δικαίωμα συμμετοχής στο  καθεστώς «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜμΕ» έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα επενδυτικά σχέδια που μπορούν να υποβάλλουν αφορούν στην ανάπτυξη τεχνολογίας ή και στη δια της τεχνολογικής ανάπτυξης παροχή υπηρεσιών, παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή στην εισαγωγή διαδικαστικών ή οργανωτικών καινοτομιών.

 Στις επιλέξιμες προς χρηματοδότηση δαπάνες περιλαμβάνονται επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα στοιχεία ενεργητικού και επενδυτικές δαπάνες σε άυλα στοιχεία ενεργητικού. Επίσης, χρηματοδοτείται το μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογιζόμενο για περίοδο δύο ετών από τη δημιουργία κάθε θέσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass