Περιορισμένες οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 15:35

Περιορισμένες πιέσεις στα ομόλογα προκάλεσε το χθεσινό οριστικό τέλος που έβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Επιτροπής (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της ΕΚΤ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η περίοδος της κατ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων (waiver)- η οποία είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, για τη συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα QE-, λήγει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στη συνέχεια τα ελληνικά ομόλογα μέχρι να αποκτήσουν από τους οίκους αξιολόγησης τη «σφραγίδα» του αποδεκτού προς επένδυση, δεν μπορούν να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 3,81% από 3,82% που έκλεισε προχθές με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,40%, να διαμορφωθεί στο 3,42% από 3,44% που έκλεισε προχθές. Στην αγορά συναλλάγματος ισχυρή άνοδο κατέγραφε χθες το δολάριο μετά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass