Στο τραπέζι και το αφορολόγητο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 15:00

Και ξαφνικά, προτού η κυβέρνηση κλείσει θετικά (ή αρνητικά) το θέμα της περικοπής των συντάξεων από τις αρχές του 2019 η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι και το αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν, με βάση τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση τόνισε πως «είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων». Ενώ για το άλλο σκληρό μέτρο σχολίασε ότι «ούτε το αφορολόγητο είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2020». Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτός από τη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου.

Είναι φανερό, από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι το Μαξίμου βάζει στο τραπέζι και το αφορολόγητο αφήνοντας τεχνηέντως να εννοηθεί ότι θα διαπραγματευτεί και αυτό το μέτρο κι επομένως μπορεί να μην ισχύσει. Πάντως θα έχει ιδιαίτερη σημασία η αντίδραση των δανειστών καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται στο τραπέζι η μείωση ή όχι των συντάξεων, μια απόφαση που μπορεί να κρίνει και το χρόνο των εκλογών…

Πάντως υπενθυμίζεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η μείωση του αφορολόγητου θα φέρει απώλειες στα εισοδήματα της τάξης των 650 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό θα γίνει για τα εισοδήματα που θα συγκεντρωθούν το 2020, επομένως το νέο «χαράτσι» θα έρθει με τη φορολογική δήλωση που θα γίνει το 2021.

Γενικά το αφορολόγητο όριο μειώνεται από 9.545 σε 6.590 ευρώ και η μείωση του φόρου με βάση την οποία προκύπτει το ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος διαμορφώνεται ως εξής:

- Στα 1.250 ευρώ από 1.900 ευρώ σήμερα για μισθωτούς χωρίς προστατευόμενα τέκνα (έτσι το αφορολόγητο όριο μειώνεται από 8.636 σε 5.681 ευρώ).

- Στα 1.300 ευρώ από 1.950 ευρώ σήμερα για μισθωτούς με ένα προστατευόμενο τέκνο (έτσι το αφορολόγητο όριο μειώνεται από 8.863 σε 5.909 ευρώ).

- Στα 1.350 ευρώ από 2.000 ευρώ σήμερα για μισθωτούς με δύο προστατευόμενα τέκνα (έτσι το αφορολόγητο όριο μειώνεται από 9.090 σε 6.136 ευρώ).

- Στα 1.450 ευρώ από 2.100 ευρώ σήμερα για μισθωτούς με τρία τέκνα και άνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass