"Μένουμε Ελλάδα" λέει η Media Markt

ΔΙAΨΕΥΔΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 21:30

Σε διάψευση των σεναρίων περί αποχώρησής του από την ελληνική αγορά προχώρησε ο γερμανικός όμιλος της Media Markt με λακωνική ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά είναι σημαντική για τον όμιλο οπότε και δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από αυτή…

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι "αναφορικά με τις πρόσφατες φήμες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η Media Markt Saturn Retail Group σχολιάζει πως «η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. Η MediaMarkt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά".

Να θυμίσουμε ότι εδώ και λίγες εβδομάδες, μετά και την πώληση των Media Markt Ρωσίας από την μητρική CECONY στην τοπική αλυσίδα ηλεκτρονικών «M.Video» σενάρια πώλησης της αλυσίδας ηλεκτρονικών ή μέρος αυτής σε άλλο μεγάλο παίκτη της ελληνικής αγοράς με επικρατέστερο τον όμιλο Γερμανού, των εταιριών της Olympia δηλαδή, που έχει τα καταστήματα Public και δεύτερο υποψήφιο στη λίστα την αλυσίδα Πλαίσιο έκαναν έντονα την εμφάνισή τους.

Η έντονη φημολογία μάλιστα κινητοποίησε μέχρι και το σύλλογο ιδιωτικών υπαλλήλων η «Ένωση» να στείλει επιστολή και να ζητήσει την παρέμβαση της Υπ. Εργασίας για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε περίπτωση που το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συγχώνευσης πραγματοποιηθεί. Μάλιστα η επιστολή ανέφερε πως η συμφωνία "μεταξύ Olympia και Media Markt να έχει προχωρήσει μεταξύ των δύο εταιρειών και να έχει κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά στους ίδιους για μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, ούτε βεβαίως και επίσημη διαβούλευση όπως ο νόμος ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις".

"Οι πληροφορίες που καταφέραμε και συλλέξαμε σε επικοινωνία με δεκάδες εργαζόμενους των MEDIA MARKT - μελών του συλλόγου μας, τονίζεται στην ανακοίνωση αλλά και μέσα από έρευνα που διεξήγαγαν συνεργάτες μας, θέλουν να έχει ήδη προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών και να έχει κατατεθεί προς έγκριση στη αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα η εταιρία έχει περιορίσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε 12 και μάλιστα σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές (Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), λόγω του σφοδρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες μας περί επιχειρηματικής «κινητικότητας» τέτοιου τύπου".

Πάντως τόσο η Olympia όσο και το Πλαίσιο δεν επιβεβαιώνουν τη όλη φημολογία που αναπτύχθηκε ενώ να θυμίσουμε πως το υποκατάστημα της MEDIA MARKT στη Λάρισα, προφανώς λόγω της επαναδραστηριοποίησης του εμπορικού κέντρου στο οποίο στεγάζεται (στο 4ο χλμ επί της λεωφόρου Καραμανλή) ανανέωσε τη σύμβασή της για δέκα επιπλέον χρόνια ενώ έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε κινήσεις σε ανανέωση του εργατικού δυναμικού της.

Σημειώνεται πως η Media Markt, εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005 ενώ τον Οκτώβριο του 2007 εγκαινίασε το κατάστημα στη Λάρισα. Πάντως σενάρια αποχώρησης της αλυσίδας από τη χώρα υπήρχαν και το 2013, με αφορμή το κλείσιμο της εταιρείας στην αγορά της Γαλλίας. Τα ίδια σενάρια επανακινούνται και σήμερα. Το ζήτημα, βεβαίως, είναι εάν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής σε μια αγορά, όπως αυτή των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που υπέστη ισχυρό πλήγμα τα χρόνια της κρίσης εξαφανίζοντας ιστορικές επιχειρήσεις του κλάδου…

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass