ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% για το βόειο κρέας

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:04




Ανακοίνωση για την αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας εξέδωσε η Συντεχνία Κρεοπωλών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας τονίζοντας πως, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, λόγω της ανόδου των τιμών, και θα λειτουργήσει επιβαρυντικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος .
Η ΣΥΝ.ΚΡΕ. ζητά, την άμεση απόσυρση του μέτρου και την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%, για το βόειο κρέας και τα παρασκευάσματα.
Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της Συντεχνίας τονίζεται:
Ως Συντεχνία Κρεοπωλών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, δηλώνουμε τη μεγάλη μας απογοήτευση που, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών, το τελικό κείμενο του Νόμου που ψηφίστηκε στη βουλή, την Τετάρτη 15/07/2015, για το βόειο κρέας, καθώς και τα παρασκευάσματα κρέατος, έχουν αχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ 23%. Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, το κρέας είναι είδος πρώτης ανάγκης, λόγω της απαραίτητης λήψης ως τροφής, από όλες τις ηλικίες των ανθρώπων (ανάπτυξη, ενδυνάμωση, ισορροπία), αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ως τροφής, με τα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει. Όταν το κρέας τοποθετηθεί στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, αυτόματα κερδίζει το κράτος από την κατανάλωση, κυκλοφορεί ευκολότερα το χρήμα στην αγορά, κερδίζουν επίσης ο κτηνοτρόφος, αλλά κυρίως ο καταναλωτής.
Αντιθέτως, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, λόγω της ανόδου των τιμών, και θα λειτουργήσει επιβαρυντικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται, η έντονη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την αύξηση της παραγωγής του Ελληνικού μοσχαρίσιου κρέατος και της κτηνοτροφίας γενικότερα, με ορατό τον κίνδυνο της μαζικής εγκατάλειψης ολοκλήρου του κλάδου της κτηνοτροφίας αλλά και την απορρύθμιση της αγοράς κρέατος.
Είναι φανερό πως πρόκειται για άλλη μια απόφαση που στοχεύει καθαρά στην αύξηση των εσόδων αλλά καθώς λαμβάνεται βιαστικά, καταλήγει να έχει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα.
Η ΣΥΝ.ΚΡΕ. ζητά, την άμεση απόσυρση του μέτρου και την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%, για το βόειο κρέας και τα παρασκευάσματα. Με τον τρόπο αυτό θα προλάβουμε τις άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις του μέτρου στην αγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass