ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν ανοίγει το χρηματιστήριο

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:08

 

 

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν θα ανοίξει σήμερα και ενδεχομένως ούτε αύριο, λόγω τεχνικών θεμάτων που σχετίζονται με τις τράπεζες, δήλωσε εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. «Η χρηματιστηριακή αγορά δεν θα ανοίξει σήμερα και είναι απίθανο να ανοίξει την Παρασκευή. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιλύσουν ορισμένα θέματα πληροφορικής σχετικά με τους περιορισμούς», είπε. Βάσει της έγκρισης της ΕΚΤ για την επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου, οι εγχώριοι επενδυτές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τραπεζικές καταθέσεις για να αγοράσουν τίτλους.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών
αναμένουν την έκδοση υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.
Οι χρηματιστηριακές αρχές προσπαθούν να ανοίξει το Χρηματιστήριο, μετά από ένα μήνα διακοπής των συναλλαγών λόγω της επιβολής των ελέγχων κεφαλαίων.
Οι φορείς της κεφαλαιαγοράς εξετάζουν διάφορα τεχνικά θέματα με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, όταν αυτή επαναλειτουργήσει.
Στο τραπέζι βρίσκονται θέματα όπως τι θα γίνει με την επαναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών (όλα δείχνουν ότι θα διαπραγματευθούν κανονικά), εξετάζονται προτάσεις για επιβολή περιορισμών στα όρια διακύμανσης, το ωράριο των συναλλαγών και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανοίξει με περιορισμούς στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος οι περιορισμοί στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών θα υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα. Οι περιορισμοί στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών τέθηκαν από την ΕΚΤ λόγω των ανησυχιών για σημαντική εκροή σημαντικών κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις προς το Χρηματιστήριο.
Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ελεύθερα συναλλαγές και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, ενώ οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές. Θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές μέσω κατάθεσης μετρητών, μέσω πώλησης μετοχών που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό του και μέσω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν η Παρασκευή 26 Ιουνίου. Από εκείνη την ημέρα και μετά "πάγωσαν" κεφάλαια ύψους 49 δισ. ευρώ, όση είναι η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών μετοχών με βάση το κλείσιμο της 26ης Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass