Βαλκάνιοι και ομογενείς στήριξαν τον τουρισμό

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 0:16

 

Της Λένας Κισσάβου

Έλληνες τουρίστες με τα... κιάλια, είδαν φέτος το καλοκαίρι, τα τουριστικά μέρη της χώρας, ενώ αντίθετα αυξημένες ήταν οι αφίξεις ομογενών, που διαμένουν σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ξένων τουριστών, με την εντυπωσιακότερη αύξηση κίνησης να έχει καταγραφεί για τους λαούς των Βαλκανίων.

Η πτώση της κίνησης Ελλήνων τουριστών για καλοκαιρινές διακοπές, ήταν κατακόρυφη φέτος, με τους τουριστικούς πράκτορες να εκτιμούν ότι μειώθηκε πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο ποσοστό έμεινε... σπίτι του, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καθώς και του «κάπιταλ κοντρόλ» αλλά και της μεγάλης ανασφάλειας πλέον που διακατέχει τους περισσότερους για το μέλλον.

Μνημόνιο και νέα μέτρα με φόρους, έχουν «γονατίσει» και ακινητοποιήσει από κάθε δραστηριότητα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, που είναι «δέσμιο» μιας ταραγμένης πολιτικοοικονομικής κατάστασης.

Το ίδιο καταθέτουν και επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και καταστημάτων εστίασης, που υποστηρίζουν ότι ήταν η χειρότερη χρονιά «απουσίας» Ελλήνων τουριστών, σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι και αυτοί που τόλμησαν να πάνε διακοπές, ήταν για μικρό χρονικό διάστημα.

Μέσα λοιπόν σε μια τέτοια κρίση του Έλληνα τουρίστα, ήρθε ο Έλληνας του εξωτερικού, οι ομογενείς μετανάστες, να στηρίξουν και να καλύψουν το κενό, με εντυπωσιακή αύξηση φέτος των αφίξεών τους, σε όλη τη χώρα για καλοκαιρινές διακοπές, ενώ κατά κοινή ομολογία, έντονο ήταν το παρών που έδωσαν και οι βαλκανικοί λαοί, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπως Χαλκιδική και στα γειτονικά μας παράλια, της Πιερίας.

Σύμφωνα με την κ. Νατάσα Μπουντίνου, του γραφείου γενικού τουρισμού Natassa travel Λάρισας: «Οι ομογενείς στήριξαν τον τουρισμό στην Ελλάδα. Πολλοί περισσότεροι φέτος πραγματοποίησαν διακοπές σε διάφορα τουριστικά ηπειρωτικά μέρη και σε νησιά της χώρας, είτε κάνοντας κρατήσεις πριν το καλοκαίρι ή και ακόμη μέσα στη θερινή σεζόν. Παρατηρήθηκε ότι δεν έρχονταν μόνο να κρατήσουν τις προσωπικές τους σχέσεις με τους ανθρώπους τους στα πάτρια εδάφη, αλλά να απολαύσουν την Ελλάδα...

Μάλιστα επέλεξαν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, πλήρη τουριστικά πακέτα, με παροχές ενώ ενίσχυαν με εξόδους τους και περιηγήσεις τους, τον τοπικό τουριστικό κλάδο.

Ενίσχυσαν τον τουρισμό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η κ. Μπουντίνου, μας ενημερώνει ότι οι περισσότεροι ομογενείς, ήρθαν από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ολλανδία.

Όσον αφορά στις αφίξεις τουριστών βαλκανικών λαών η κ. Μπουντίνου, αναφέρει: «Εντυπωσιακή ήταν φέτος και η αύξηση τουριστών από βαλκανικές χώρες, στα παράλια του νομού Λάρισας και Πιερίας.

«Έκλεισαν» πολλά τουριστικά «πακέτα» και η παρουσία τους ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν, σε οικισμούς των δύο παραλιακών περιοχών. Αρκετοί από αυτούς ήρθαν για πρώτη φορά...».

Αναλυτικότερα ήταν τουρίστες από Ουγγαρία, Ρουμανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Σκόπια, Κροατία και Βουλγαρία.

Πολλοί από αυτούς είχαν προγραμματίσει «τουριστικά πακέτα» μήνες πριν, με προορισμό τη χώρα μας, με οικονομικές τιμές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass