Ξεκινά το «κυνήγι» για απλήρωτες κλήσεις και δημοτικά τέλη

ΠΟΤΕ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2023 12:35

Μπροστά τους θα βρουν όσοι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, τους δημοτικούς φόρους και άλλα πρόστιμα, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης... «τρέχουν» να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών.

Την κινητοποίηση των Δήμων έχει προκαλέσει η προοπτική της παραγραφής στο τέλος του έτους των οφειλών που αφορούν στην περίοδο έως και το 2018.
Οι ΟΤΑ επιχειρούν ένα ξεκαθάρισμα όλων των εκκρεμών υποθέσεων από το μακρινό 2007 και έτσι το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα τέλη, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να «φουσκώνουν» τα χρέη τους στην εφορία.
Εφόσον οι οφειλές ξεπεράσουν τα 500 ευρώ, οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να λάβουν ενημερότητα κάτι που θα μπλοκάρει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους,
ΠΩΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Εφόσον έχετε φειλές σε δήμο π.χ. κλήσεις σταματάει τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορεί να δεσμευτεί λογαριασμός. Ξεμπλοκάρει αφού γίνει εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης.
Εφόσον έχετε οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο, ισχύει και παλι το ίδιο: Χρειάζεται εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης, όποτε και δίνεται εκ νέου ασφαλιστική ενημερότητα.
Προσοχή όμως! Για τις οφειλές σε εφορία άρση δέσμευσης γίνεται μόνο με εξόφληση της οφειλής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass