«Απλησίαστο»το βρεφικό γάλα

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2024 12:25

Από τιμοληψίες που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμή του βρεφικού γάλακτος σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, διαπίστωσε πως στην Ελλάδα πωλείται από 32% έως 213% ακριβότερα σε σύγκριση με τη χαμηλότερη τιμή της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας μια συσκευασία βρεφικού γάλακτος πωλείται από 2,53 έως 3,55 ευρώ τα 100 γρ. Έρευνα για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας προανήγγειλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
«Η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30% ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή.
«Η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι έλεγχοι όσο και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού εντείνονται», πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμη, αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα. Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει κλειδώσει σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις»της ΕΡΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass