MARKET PASS:

Eρχεται η ώρα της πληρωμής

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2024 11:40

Tο έκτακτο μέτρο του Market Pass, συνεχίζεται με τους δικαιούχους που καθυστέρησαν να υποβάλλουν αίτηση να έχουν να λαμβάνουν χρήματα και μετά την έλευση του νέου έτους.


Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση έως και τις 8 Ιανουαρίου, θα λάβουν το ποσό της ενίσχυσης έως τις 15 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως οι αγορές με τις άυλες κάρτες θα γίνονται έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024 - όποτε και θα απενεργοποιηθούν - με την ενίσχυση να διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών ξεκινώντας από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά με + 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.
Πριν την 8η Ιανουαρίου, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται σχετική πληρωμή.
Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να επανυποβάλει την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.
Σημειώνεται ότι η παράταση του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους του Market Pass II αποφασίστηκε για λόγους επιχειρησιακής ευθυγράμμισης των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης και ιδίως για την αντιμετώπιση μη εκκαθαρισμένων φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας των παρατάσεων υποβολής τους από τους πληγέντες των φυσικών καταστροφών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass