«Τα κυβερνητικά μέτρα απέχουν από τις συνέπειες των πλημμυρών»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ Γ. ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ *«ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2024 11:00

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων υπήρξαν μεν χρήσιμα, όμως απέχουν ακόμη ποσοτικά από τη ρεαλιστική αποτίμηση των συνεπειών που μας άφησαν οι πλημμύρες» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Γ. Ρουπακιάς, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΘΕΒ.

Η εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο «Φρούριο», με τον κ. Ρουπακιά ενώπιον του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλου, και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, να σημειώνει την ανάγκη υλοποίησης «του εξαιρετικά δύσκολου έργου που ονομάζεται Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», περιγράφοντας τα όσα βίωσε ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας με αφορμή τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα, ο κ. Τριαντόπουλος σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τόνισε πως η Κυβέρνηση «θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, έτσι ώστε την επόμενη περίοδο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί η πορεία ευημερίας και ανάπτυξης που είχαν την προηγούμενη περίοδο».
Διευκρίνισε αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης ότι «ενεργοποιείται το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στο οποίο καλύπτεται σε ποσοστό 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς η απώλεια των άμεσων επιπτώσεων, η οποία φτάνει στις 500 χιλιάδες ευρώ και φυσικά έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες να χορηγούμε την προκαταβολή του 50% της επιχορήγησης, της αποζημίωσης κι αυτό θα συνεχιστεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς όσο συνεχίζεται και η ροή των φακέλων προς τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας. Έχουμε μία στενότατη συνεργασία με τον Σύνδεσμο, έτσι ώστε όλα τα μέλη να ενημερώνονται και να φέρνουν καλά δομημένους τους φακέλους και να προχωρά η διαδικασία». Ερωτηθείς, τέλος, για τη στήριξη των αγροτών, επανέλαβε τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ Έλενα Καματέρη, με τον Μητροπολίτη Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμο, ευλογώντας την πίτα να σημειώνει την ανάγκη ενίσχυσης των θέσεων εργασίας.
Ο κ. Ρουπακιάς στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που δημιούργησαν στις επιχειρήσεις οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, για να τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «κι όμως, παρά την ισοπέδωση που βιώσαμε, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας κατάφεραν να σταθούν όρθιες ξανά και να αποδείξουν, ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, τη δύναμη και την ανθεκτικότητά τους.
Βιομηχανικές μονάδες της περιοχής κατάφεραν να ξεκινήσουν από την αρχή και να ξαναστήσουν την παραγωγή τους από το μηδέν σε πολύ σύντομο διάστημα. Ένα γεγονός που δεν θα ήτανε ποτέ εφικτό χωρίς την αρωγή των εργαζομένων τους, που στάθηκαν δίπλα στα προβλήματα και υποστήριξαν με σθένος την «ανάσταση», θα λέγαμε, των επιχειρήσεων που εργάζονται.
Ωστόσο, στην ανασυγκρότηση της θεσσαλικής οικονομίας δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια των επιχειρήσεων και των ανθρώπων της. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια της Πολιτείας που με στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα θα οδηγήσουν ξανά τη θεσσαλική επιχειρηματικότητα στα ύψη που της αξίζουν και της αναλογούν.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων υπήρξαν μεν χρήσιμα, όμως απέχουν ακόμη ποσοτικά από τη ρεαλιστική αποτίμηση των συνεπειών που μας άφησαν οι πλημμύρες.
Τα διακυβεύματα είναι πολλά και όχι μόνο για εμάς που ζούμε και παράγουμε εδώ. Οι συνέπειες των πλημμυρών μεταφέρονται σιωπηλά σε όλη τη θεσσαλική οικονομία και από εκεί διαχέονται στην εθνική οικονομία».
Σημειώνοντας τη συνεργασία με τον Τριαντόπουλο, αλλά και τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο κ. Ρουπακιάς τόνισε ότι «σύντομα, σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό αναμένουμε τον προγραμματισμό συναντήσεων με όλα τα αρμόδια Υπουργεία για να συζητηθούν προτάσεις και να δοθούν λύσεις σε επιμέρους θέματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα.
Οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες έχουν επανειλημμένα αποδείξει την αντοχή τους στα δύσκολα και ο ΣΘΕΒ είναι πάντα παρών, υποστηρικτής των επιχειρήσεων που μάχονται στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για κάθε ενέργεια που είναι στις δυνατότητές μας και μπορεί βοηθήσει τις επιχειρήσεις-μέλη μας, σε όποιο πεδίο χρειαστεί να παρέμβουμε και το αποδείξαμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ.
Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τριαντόπουλος, ενώ τη συνεργασία με τον ΣΘΕΘ για το καλό της Θεσσαλίας σημείωσε στον χαιρετισμό του και ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass