Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μείωση στις τιμές ενέργειας ζητούν οι κρεοπώλες

*Διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2024 12:11

Θέματα που αφορούν τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, το ζήτημα της μειωμένης αυτάρκειας της χώρας σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και η μείωση της κατανάλωσης, τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα με την ενέργεια να αποτελεί «αγκάθι» στη λειτουργία των επιχειρήσεων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διευρυμένου- ανοικτού 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο. Κ.Κ.), που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Κ.Κ. κ. Σάββας Κεσίδης κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι η πραγματοποίηση του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου στη Λάρισα είχε συμβολικό χαρακτήρα με στόχο την τόνωση-ενδυνάμωση του πληθυσμού της Θεσσαλίας και παράλληλα τη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
«Σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβάλλεται να αναζητούμε αποτελεσματικές λύσεις, μέσα από την προστιθέμενη αξία που παράγει η συλλογικότητα.
Η μειωμένη αυτάρκεια της χώρας σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και η μείωση της κατανάλωσης, αποτελούν ανησυχητικά σημάδια τα οποία και δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.
Ο κλάδος των παραδοσιακών κρεοπωλών κατέχει το 60-70 % της αγοράς κρέατος και αυτό γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, με την καθημερινή επαφή μαζί του, την προσωπική και άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών του, που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του καθενός ξεχωριστά.
Η ΠΟΚΚ και οι παραδοσιακοί κρεοπώλες στηρίζουν τον Έλληνα παραγωγό και κτηνοτρόφο στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική κτηνοτροφία και να υπάρχει ποιοτικό κατηγοριοποιημένο ελληνικό κρέας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ).
Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Ευάγγελος Ρίζος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αναφορικά με την ενέργεια και συζητήθηκε το θέμα του ομαδικού συμβολαίου για εξασφάλιση καλύτερων τιμών. Ακόμη στο τραπέζι τέθηκε το θέμα της οικονομικής κατάστασης της Π.Ο.Κ.Κ., της επικείμενης συνάντησης με ΕΦΕΤ για το θέμα της κατάψυξης, τις προωθητικές ενέργειες ενόψει του Πάσχα κ.α. Στο τέλος της συνεδρίασης κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass