Επεκτείνεται σε 5 ακόμη νησιά η visa express

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 3:09

ΑΘΗΝΑ
Σε πέντε ακόμη ελληνικά νησιά επεκτάθηκε από χθες 30 Απριλίου η ταχεία χορήγηση θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες.

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει με ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται, άλλωστε, για τη μοναδική εξαίρεση στη ζώνη του Σένγκεν.
Το πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα τόσο των νησιωτών, όσο και Τούρκών τουριστών, έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Η βίζα εξπρές είναι διάρκειας επτά ημερών, κοστίζει 60 ευρώ και μπορεί κανείς να την εκδώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Χορηγείται με ειδική σφραγίδα που τοποθετείται πάνω στο διαβατήριο, ενώ o επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε άλλο προορισμό.
Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών, κάποια εκ των οποίων είχαν επωμιστεί μεγαλύτερο λόγω του μεταναστευτικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass