ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ, ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΜΕΧΑ

Συνεχίζεται η κόντρα με τον ΣΕΒ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2008 4:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
Το φόρο υπεραξίας θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι μικροί και μεσαίοι ιδιώτες επενδυτές, επανέρχεται και επιμένει ο ΣΜΕΧΑ, απαντώντας στον ΣΕΒ που χθες μίλησε για συντεχνίες που κοιτούν μόνο το δικό τους συμφέρον. Ακόμη τονίζει ότι πρόκειται για αντιαναπτυξιακό φόρο, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται τις ξένες επενδύσεις, ενώ εξαπολύει βολές κατά του Δ. Δασκαλόπουλου προσωπικά.
Ειδικότερα σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΜΕΧΑ επαναλαμβάνει «ότι τον φόρο υπεραξίας τελικά θα κληθούν να πληρώσουν οι μικροί και μεσαίοι ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν επενδυτικά σχήματα σε τρίτες χώρες, προς αποφυγή φορολόγησης, όπως για παράδειγμα το επενδυτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και δεν έχουν διαψευσθεί».
Είναι ευρέως γνωστό, άλλωστε, ότι τα τμήματα private banking των μεγάλων εγχώριων τραπεζών που εξυπηρετούν Έλληνες ιδιώτες πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία, προτείνουν στους πελάτες τους την δημιουργία αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων».
Επιπλέον, ο ΣΜΕΧΑ σημειώνει ότι «υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών Ελλήνων επενδυτών, μεγάλης οικονομικής επιφάνειας σε φορολογικούς παραδείσους, Guernsey και Jersey και τους εξυπηρετούν από την Ελλάδα ή την Αγγλία, διότι η εγκατάστασή στους φορολογικούς αυτούς παραδείσους δεν είναι πραγματική (καθώς υπάρχει μόνο ένας διοικητικός υπεύθυνος χωρίς άλλους υπαλλήλους). Όλοι αυτοί δεν θα πληρώνουν φόρο υπεραξίας».
Επίσης ο Σύνδεσμος Μελών του ΧΑ επισημαίνει ότι «ο φόρος υπεραξίας είναι ένας φόρος αντιαναπτυξιακός, την στιγμή που στη χώρα μας είναι απαραίτητες οι νέες επενδύσεις και το μέτρο αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό αντικίνητρο για ξένες επενδύσεις».
Τέλος, απαντώντας στη θέση του ΣΕΒ ότι ο ΣΜΕΧΑ εξυπηρετεί συμφέροντα μίας συντεχνίας και όχι της εθνικής οικονομίας, ο Σύνδεσμος Μελών του ΧΑ, τονίζει ότι αντιπροσωπεύει και εξυπηρετεί 1.400.000 πελάτες των μελών του, που επενδύουν σε όλες τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις όλων των κλάδων και ότι η Ένωση Εισηγμένων Εταιριών, στην οποία είναι μέλη όλες οι δυναμικές εταιρίες της ελληνικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους, που συμφώνησαν με το υπόμνημα της Επιτροπής του ΕΒΕΑ, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν συντεχνία ή ομάδα ή μεμονωμένη επιχείρηση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass