ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

Χρηματιστηριακή συνεργασία Αθήνας - Κων/πολης

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2008 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Ελλάδα - Τουρκία συμμαχία και στο χρηματιστήριο; Η ΕΧΑΕ και η Takasbank, του φορέα εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών της Τουρκικής αγοράς εξετάζουν τη δυνατότητα συνεργασίας. Συνεργασία, που θα προβλέπει ακόμα και τη δημιουργία κοινού χρηματιστηριακού δείκτη Αθήνας - Κωνσταντινούπολης, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού ETF που θα διαπραγματεύεται και στις δύο αγορές, συζήτησαν τα μέλη των δύο εταιριών στο ΧΑ.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Takasbank ήταν ο κ. Hseyin Erkan, Πρόεδρος της Takasbank και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Istanbul Stock Exchange (ISE).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι δομές και ο τρόπος λειτουργίας των δύο αγορών και έγινε διεξοδική συζήτηση για τις μεταβολές που επέρχονται διεθνώς στον τομέα της μετασυναλλακτικής λειτουργίας και στο χρηματιστηριακό κλάδο ευρύτερα. Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους της Takasbank και της ΕΧΑΕ να διερευνήσουν τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των δύο εταιριών αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας κοινού χρηματιστηριακού δείκτη Αθήνας - Κωνσταντινούπολης, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού ETF που θα διαπραγματεύεται και στις δύο αγορές.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΧΑ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κ. Καπράλος δήλωσε ότι "ο χρηματιστηριακός κλάδος διεθνώς αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις για να ανταπεξέλθουμε στον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη αγορά στην περιοχή μας με ιδιαίτερες προοπτικές και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. H συνεργασία, τόσο σε επίπεδο Χρηματιστηρίων όσο και Αποθετηρίων, μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει στην ανάπτυξη των δύο αγορών προς όφελος των επενδυτών και των μετεχόντων στις αγορές".
Ο κ. Erkan δήλωσε ότι "η προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο ΧΑ και στο ISE θα δημιουργήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες, θα αυξήσει τη ρευστότητα και θα ενισχύσει τις αγορές των χωρών μας".
Για συνέχιση των συζητήσεων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass