ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΓΣΕΒΕΕ

Αντιδρούν για το φοροχαράτσι οι μικρομεσαίοι

* Ζητούν συνάντηση με τον Αλογοσκούφη για την εξυγίανση του ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2008 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Αντιδράσεις από τους μικρομεσαίους προκαλούν τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για επιβολή δήλωσης ελάχιστου εισοδήματος σε ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την επαναφορά από την πίσω πόρτα των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη επιστολή διαμαρτυρίας για τα σενάρια επιβολής του ελάχιστου φόρου, κάνοντας λόγο για «κεφαλικούς φόρους» αλλά και για στοιχεία που διακινούνται αναφορικά με τη φορολογική συμπεριφορά των μικρομεσαίων, τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επικαλούμενο υψηλή φοροδιαφυγή στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, επεξεργάζεται σενάρια για την επιβολή μέτρων όπως η υποχρέωσή τους να δηλώνουν ελάχιστο ετήσιο εισόδημα ή να πληρώνουν ελάχιστο ετήσιο φόρο. Σύμφωνα με στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις των μικρομεσαίων που επικαλείται το υπουργείο, ένας στους δύο δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή κάτω από 4.800 ευρώ ετησίως.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η ΓΣΕΒΕε αμφισβητεί έντονα αυτά τα στοιχεία και με την επιστολή που απέστειλε στον κ. Αλογοσκούφη ζητά πρόσβαση στα «πλήρη στοιχεία του ΚΕΠΥΟ». Και προσθέτει: «Έχουμε τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παρουσιάζονται με τρόπο ώστε να προετοιμαστεί και να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για νέα φορολογικά μέτρα και κεφαλικούς φόρους».
Σημειώνεται ότι τα αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση των μικρομεσαίων είχαν επιβληθεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Το μέτρο είχε γίνει αντιπολιτευτική σημαία του σημερινού κυβερνόντος κόμματος και καταργήθηκε το 1998, έπειτα και από προσφυγές μικρομεσαίων στη Δικαιοσύνη.
Στην επιστολή του το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ ζητά συνάντηση με τον κ. Αλογοσκούφη και για το θέμα της χρηματοδότησης και οικονομικής εξυγίανσης του ασφαλιστικού ταμείου των επαγγελματοβιοτεχνών του ΟΑΕΕ  "του Οργανισμού Ασφάλισης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης 2.500.000 πολιτών, του πλέον υποχρηματοδοτούμενου Ασφαλιστικού Οργανισμού στην Ελλάδα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική επιστολή
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass