ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Η Εφορία ψάχνει τις επιχειρηματικές αμοιβές

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 21:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Τους φορολογούμενους που έκρυψαν από την εφορία την επιχειρηματική αμοιβή που εισέπραξαν από τη συμμετοχή τους σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρία, αναζητούν οι Εφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι δεν δηλώνουν ή δηλώνουν μικρότερα ποσά επιχειρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, το 50% των κερδών που πραγματοποιεί κάθε ΟΕ ή ΕΕ μπορεί να διανεμηθεί στους εταίρους της (φυσικά πρόσωπα) ως επιχειρηματική αμοιβή. Οι τελευταίοι οφείλουν να δηλώσουν την επιχειρηματική αμοιβή ως εισόδημα στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ Ε1 - Ε5
Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα γίνουν στο βασικό φορολογικό έντυπο Ε1 και το ειδικό Ε5. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διασταυρώσει τα στοιχεία επιχειρηματικής αμοιβής που δήλωσαν οι ΟΕ και ΕΕ στη δήλωση φορολογίας κερδών τους (Ε5), με το εισόδημα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι ως επιχειρηματική αμοιβή στο βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1).
Η λίστα με τα ονόματα των επιτηδευματιών που θα εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει την επιχειρηματική αμοιβή ή έχουν δηλώσει μικρότερα ποσά από αυτά που έχουν εισπράξει, θα αποσταλεί στους φοροελεγκτές, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διενέργεια τακτικών φορολογικών ελέγχων. Οι επιτηδευματίες που και μετά τον προσωρινό έλεγχο διαπιστωθεί ότι όντως απέκρυψαν την επιχειρηματική αμοιβή, αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα και κυρώσεις για απόκρυψη εισοδημάτων ή ανακριβή δήλωση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass