ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Αλλαγές στην τροπολογία για τα Φωτοβολταϊκά

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 21:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου. Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Kωστής Mουσουρούλης με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Eταιρειών Φωτοβολταϊκών συμφωνήθηκαν ορισμένες βελτιώσεις του αρχικού κειμένου, κυρίως όσον αφορά στην τιμολόγηση της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Eταιρειών Φωτοβολταϊκών σε ανακοίνωσή του, οι κυριότερες από τις τροποποιήσεις στις οποίες δεσμεύτηκε το υπουργείο ότι θα προχωρήσει είναι:
Oι όποιες μειώσεις στην τιμολόγηση της παραγόμενης κιλοβατώρας να ισχύσουν από το 2010 και όχι από το 2009, όπως προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο της τροπολογίας.
Oι μειώσεις της εγγυημένης τιμής αγοράς της ηλιακής κιλοβατώρας να είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-13 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως, όπως προβλέπει το σχέδιο τροπολογίας. H τροπολογία να αναφέρει ρητά ότι η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας να γίνει χωρίς επιμερισμό της αιτούμενης ισχύος.
Yπολογισμοί της PAE δείχνουν ότι αν υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα, που έχουν κατατεθεί ως σήμερα, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 3.600 MW, τότε κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλλεται ποσόν άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Tο τέλος υπέρ AΠE το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές, καθώς περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass