ΓΣΕΒΕΕ: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 3:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών «κατόρθωσε μέσα σε λίγες μέρες, με ανακριβή στοιχεία να δυσφημήσει και να ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα, στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερα έντονη και την “ρατσιστική διάθεση”. Γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σχολιάζοντας τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, «θα ακολουθήσει και δεύτερη δέσμη μέτρων που θα αφορά το “κλείσιμο” ανέλεγκτων χρήσεων όπου αναμένονται νέοι κεφαλικοί φόροι την σφοδρότητα των οποίων αναμένουμε».
 Συγκεκριμένα:
Κατόρθωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μέσα σε λίγες μέρες, με ανακριβή στοιχεία να δυσφημήσει και να ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε Μικρή κλίμακα, στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερα έντονη και την “ρατσιστική διάθεση”. Γυρίζουμε 30 χρόνια πίσω.
Για να διευκολυνθεί δε, επικοινωνιακά και το πέρασμα της φοροεπιδρομής επί δικαίων και αδίκων, χρησιμοποιήθηκαν επιχειρήματα και σοφιστείες ώστε να δημιουργηθεί και κλίμα κοινωνικού και οικονομικού “κανιβαλισμού”.
Απώτερος σκοπός: Η αποτυχία της διαχείρισης του “κρατικού μαγαζιού” να “βαπτιστεί” προσπάθεια και “μέτρα για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής”.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ :
Το 50% των νέων επιχειρήσεων κλείνουν μετά από 5 χρόνια λειτουργίας τους. Πόσες είναι αυτές οι επιχειρήσεις ; Δεν απαντά το Υπουργείο Οικονομίας.
Κλείνουν γιατί κερδίζουν ή κλείνουν γιατί δεν έχουν κέρδη και τις περισσότερες φορές χάνουν και τα κεφάλαια τους ; Δεν απαντά το Υπουργείο Οικονομίας.
Απαγορεύεται η ζημία στην επιχείρηση ή μήπως πρόκειται να εγγυηθεί το κράτος το κέρδος, ώστε και να το φορολογήσει, όπως συμβαίνει και με τις συντάξεις ;
Διαμορφώνουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ αυτές οι επιχειρήσεις που κλείνουν με τα ελάχιστα κέρδη ή ζημίες χαμηλότερους Μέσους Όρους ;
Αυτούς τους Μ.Ο. παρουσίασε το Υπουργείο παραποιώντας την πραγματικότητα!
Σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας:
Η φορολογική επιβάρυνση(άμεση φορολογία και εργοδοτικές εισφορές) των επιχειρήσεων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 60% των κερδών τους. Κατέχουμε την 4η υψηλότερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.
Σύμφωνα με την Eurostat (στοιχεία 2006):
Το ύψος, του φόρου εισοδήματος που καταβάλουν οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα μας κατατάσσει στην 6η υψηλότερη θέση στην ΕΕ των 27.
Σύμφωνα με στοιχεία της Χάρτας για τις ΜΜΕ (European Tax Survey):
Οι Μικρές επιχειρήσεις δαπανούν ένα επιπλέον 31% των καταβληθέντων φόρων για φορολογική συμμόρφωση, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις το ποσοστό αυτό είναι μόλις 2%. Ειδικά για την Ελλάδα, το κόστος αυτό είναι μεγαλύτερο, λόγω και του υφιστάμενου Κ.Β.Σ., που αποτελεί και Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.
Πριν από 2 χρόνια οι Μικρές επιχειρήσεις δέχθηκαν και το πλήγμα της κατάργησης της δυνατότητας να μπορούν να διαθέτουν ένα μέρος των κερδών τους (35%) για επενδύσεις παγίων χωρίς αυτό να φορολογείται. Στερώντας τους ευκαιρίες να εκσυγχρονιστούν.
Οι επιχειρήσεις δηλαδή (έως 9 εργαζόμενους) που σύμφωνα με την Eurostat δημιουργούν το 56,5 % των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.
Τώρα καταργείται το Αφορολόγητο όριο. Αυτό σημαίνει επιβολή κεφαλικού φόρου για όλους. Μικρούς και Μεγάλους επιχειρηματίες, με περισσότερες επιπτώσεις στους Μικρούς.
Εκτός όμως από τον φόρο 10% για έως 10.500 € δηλωθέντα κέρδη ή εισοδήματα από άλλες εκτός της μισθωτής εργασίας πηγές, θα καταβάλλουν επιπλέον και 55% προκαταβολή. Δηλαδή για 10.500 € θα καταβάλλουν φόρο + προκαταβολή: 1650 €.
Αυτό αποτελεί για τουλάχιστον 100.000 επαγγελματίες, το 15% – 20% του ετήσιου εισοδήματος τους. Αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα που θέλει να αλλάξει το Υπουργείο Οικονομίας οδηγώντας τους σε κλείσιμο.
Παράλληλα, η 2η δέσμη μέτρων που αφορά το “κλείσιμο” ανέλεγκτων χρήσεων θα επιφέρει νέους κεφαλικούς φόρους, την σφοδρότητα των οποίων αναμένουμε.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass