ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αυξάνεται η επιδότηση δανεισμού από το ΤΕΜΠΜΕ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2008 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Αυξάνεται η επιδότηση του επιτοκίου σε 6 μονάδες από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) και παρατείνεται η Δράση 2.10.2 που αφορά την επιδότηση του κόστους των εγγυημένων από την ΤΕΜΠΜΕ δανείων και χρηματοδοτικών μισθώσεων. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και ο πρόεδρος της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ κ. Ν. Δομένικος δήλωσε για το θέμα ότι ''σε μια εποχή που το κόστος δανείου ανεβαίνει, η αύξηση της επιδότησης επιτοκίου σε έξι μονάδες θα βοηθήσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα των υγιών επιχειρήσεων της χώρας και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους στο διεθνές περιβάλλον. Αναμένουμε από πλευράς των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και δηλώνουμε ότι εμείς θα παραμείνουμε στο πλευρό τους στηρίζοντας τες, μετά από τη δυνατότητα που μας διασφάλισε η ηγεσία των συναρμοδίων υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομίας με την υπογραφή της ΚΥΑ''. Συγκεκριμένα η επιδότηση του κόστους των εγγυημένων δανείων αυξάνεται σε 6 μονάδες (αντί των 4 μονάδων που ίσχυε) και η νέα επιδότηση θα ισχύσει για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων που υποβάλλονται από τις Τράπεζες στην ΤΕΜΠΜΕ από 1 Σεπτεμβρίου 2008 έως την 30 Νοεμβρίου 2008.
Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους ότι οι δανειακές συμβάσεις θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί (να έχει γίνει η πρώτη εκταμίευση) το αργότερο έως την 31.12.2008.
Η επιδότηση των χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) είναι ίση με το 10% της Καθαρής Αγοραίας Αξίας των Παγίων και οι αιτήσεις για την επιδότηση των χρηματοδοτικών μισθώσεων θα μπορούν να υποβάλλονται από τις εταιρείες leasing/Τράπεζες στην ΤΕΜΠΜΕ έως την 30 Σεπτεμβρίου 2008.
Για τις συμβάσεις leasing, τουλάχιστον το ισόποσο του 10% της αξίας των παγίων στοιχείων θα πρέπει να έχει καταβληθεί με τη μορφή μισθωμάτων έως 31.12.2008.
Επιλέξιμες προς επιδότηση θεωρούνται οι υφιστάμενες ή νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, καθώς και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας εκτός αυτών που εξαιρεί ο Κανονισμός 1998/2006.
Το κατώτατο ποσό δανείου ή χρηματοδοτικής μίσθωσης που επιδοτείται ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο ποσό ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.
Όσον αφορά τις πληγείσες επιχειρήσεις από τους σεισμούς στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας του έτους 2008, η ΤΕΜΠΜΕ θα καλύψει το σύνολο του κόστους δανεισμού τους, δηλαδή το σύνολο του επιτοκίου του δανείου της Τράπεζας και την προμήθειά της, με την προϋπόθεση ότι οι συμβάσεις δανείων και κατ΄ επέκταση οι αντίστοιχες πράξεις επιδότησης και εγγυητικές πράξεις θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 31/12/08.
Στις Χρηματοδοτικές Μισθώσεις, η επιδότηση θα είναι ίση με το ποσό που αναλογεί σε 50% της καθαρής αξίας των παγίων στοιχείων, όπως αυτή αναγράφεται στη σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, με την προϋπόθεση ότι οι συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και κατ΄ επέκταση οι αντίστοιχες πράξεις επιδότησης και εγγυητικές πράξεις θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 31/10/08. Το ποσοστό εγγύησης της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ για τις παραπάνω χρηματοδοτικές διευκολύνσεις (δάνεια και χρηματοδοτικές μισθώσεις) θα ανέρχεται σε 80% επί του ύψους αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι η τα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας απευθύνονται σε επιχειρήσεις οιασδήποτε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ατομικές επιχειρήσεις) και μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει περισσότερες από 4.400 επιχειρήσεις.
 
   
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass