ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕΑ

Να σταματήσει η πληρωμή των δανείων

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2008 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
Τρία μέτρα για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος σε επιστολή του προς το Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, διότι όπως αναφέρει οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου και η ελληνική αγορά γενικότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την εφαρμογή δέσμης μέτρων "σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε για την αποτροπή μίας οικονομικής ύφεσης, η οποία θα πλήξει καίρια όλους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, καταναλωτές".
Τα μέτρα που προτείνει απαιτούν την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος για την εφαρμογή τους και συγκεκριμένα ζητάει:
- Υποβολή αιτήματος από την ΤτΕ προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για μια νέα άμεση και μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων,
- Σύσταση προς τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες για μείωση του spread των επιτοκίων
- Εισήγηση για εφαρμογή περιόδου χάριτος 2 ετών για την αποπληρωμή του κεφαλαίου των δανείων. Κατά την περίοδο αυτή θα αποπληρώνονται μόνο οι τόκοι.
«Πιστεύουμε πως τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν, ώστε να τονωθούν η αγορά και οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας στη χώρα μας και να λειτουργήσει ο μηχανισμός της αλυσιδωτής ενίσχυσης των εισοδημάτων. Επίσης, θεωρούμε πως ο πιθανές πληθωριστικές επιπτώσεις της μείωσης των επιτοκίων μπορούν να ελεγχθούν ευκολότερα μέσω των διαφόρων υπαρχόντων μηχανισμών, από τις επιπτώσεις μίας ύφεσης και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως μία τέτοια πρωτοβουλία εκ μέρους της Τράπεζας θα είχε σημαντικότατη θετική απήχηση στις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές τάξεις. Ελπίζοντας στην ευνοϊκή αντιμετώπιση της πρόταση μας εκ μέρους σας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.
 
   
 
   
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass