ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3.30 Μ.Μ. - ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Νέο ωράριο για το Κτηματολόγιο

* Το σύστημα των ραντεβού για όσους έχουν πολλά δικαιώματα και εκκρεμότητες με πιστοποιητικά ισχύει

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2008 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:51
Στην επτάωρη καθημερινή λειτουργία και ολοήμερη λειτουργία κάθε Πέμπτη επανήλθε από χθες το Γραφείο Κτηματογράφησης Λάρισας μετά την νέα παράταση που δόθηκε στην υποβολή δηλώσεων έως τις 21 Νοεμβρίου.  Ειδικότερα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, το Γραφείο θα λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί έως 3.30 το μεσημέρι, ενώ κάθε Πέμπτη θα εξυπηρετεί τους δημότες Λάρισας από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Σάββατο και Κυριακή το Γραφείο θα είναι κλειστό.
Να σημειώσουμε πως παραμένουν σε ισχύ όλες οι διευκολύνσεις που εφαρμόζονταν μέχρι πρότινος όπως το ειδικό σύστημα ραντεβού για όσους έχουν πάνω από 20 δικαιώματα και το σύστημα Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης (που αφορά την καθυστερημένη έκδοση δικαιολογητικών από το Πρωτοδικείο και το Υποθηκοφυλακείο Λάρισας).
Εννοείται ότι για να κάνουν χρήση του συστήματος Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης οι υπόχρεοι, θα πρέπει να έχουν πάρει ημερομηνίες έκδοσης δικαιολογητικών μετά τις 21 Νοεμβρίου. 
Σε μια τέτοια περίπτωση οι συγκεκριμένοι πολίτες, προσέρχονται στο Κτηματολογικό Γραφείο έχοντας μαζί τους την πρωτότυπη απόδειξη πληρωμής των δικαιωμάτων τους στην Τράπεζα και συμπληρωμένη την πρώτη σελίδα της δήλωσης (με τα Στοιχεία του Δικαιούχου), όπου σφραγίζεται και σημειώνεται η ημερομηνία και συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης του πολίτη για να καταθέσει ολοκληρωμένο πλέον το φάκελο. 
Μέχρι στιγμής τα δικαιώματα που έχουν συγκεντρωθεί χωρείς να υπολογίζονται αυτά των νομικών προσώπων ξεπερνούν σε ποσοστό το 75%. 
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 
Στο μεταξύ με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους αμελείς ιδιοκτήτες ακινήτων το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να υποβληθούν έστω και εκπρόθεσμα οι δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο, παρακάμπτοντας τη δικαστική οδό. Η ρύθμιση θα αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν συμμετείχαν στα πρώτα προγράμματα κτηματογράφησης και αφορά τις περιοχές που κτηματογραφήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχετική επιστολή με σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης υπέβαλλαν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η μη έγκυρη εγγραφή στο κτηματολόγιο οδήγησε στην αμφισβήτηση της κυριότητας των ακινήτων τους, τα οποία για να μην χαθούν θα πρέπει να τα διεκδικήσουν δικαστικά. Είναι αλήθεια ότι ο φόρτος που υπάρχει στα ελληνικά δικαστήρια δημιουργεί τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων με αποτέλεσμα, « ένας πολίτης που έχει χάσει την προθεσμία και ζητά δικαστική αναγνώριση της κυριότητας επί της περιουσίας του, παίρνει δικάσιμο τον Μάρτιο του 2011»!
Με βάση το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επεξεργαστεί το υπουργείο ο πολίτης, αν και υπερήμερος, θα μπορεί να παρακάμπτει τη δικαστική οδό και να δηλώνει την ακίνητη περιουσία του στην Κτηματολόγιο Α.Ε. , καταβάλλοντας κάποιο μικρό πρόστιμο. 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass