ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΜΜΕΧ

5,2 εκατ. ευρώ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

* Σήμερα το απόγευμα η ανοιχτή εκδήλωση Περιφέρειας και Οργανισμού – Συνεχίζεται το θεματικό εργαστήριο

Δημοσίευση: 01 Νοε 2008 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Με το ποσό των 5,2 εκατ. ευρώ έχει ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και απασχόληση, μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας (2000-2006) –και ιδιαίτερα μέσω των δράσεων που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΟΜΜΕΧ. Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα ενισχύονται με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ οι γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας.
Παράλληλα, περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του 2008 για την επαγγελματική κατάρτιση γυναικών.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έναρξης του τριήμερου θεματικού εργαστηρίου, που ξεκίνησε χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών ενεργειών του προγράμματος «Ανάπτυξη Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας» και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτης Γκούπας και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γεώργιος Σουφλιάς.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του ΠΕΠ διατίθενται περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για την λειτουργία υποστηρικτικών προς τη γυναικεία απασχόληση δομών και υπηρεσιών, όπως τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το 70% των ανέργων που συμμετέχουν στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στη Θεσσαλία, είναι γυναίκες. Συνολικά μόνο για το 2008, διατίθενται περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ και περίπου 1100 γυναίκες θα καταρτιστούν μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως ανέφερε ο κ.Γκούπας, το θέμα της ισότητας των δυο φύλων έχει κυρίαρχη θέση και κατά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, όπου αυξημένοι πόροι θα διατεθούν για να υπηρετήσουν το στρατηγικό στόχο της Λισαβόνας για ανταγωνιστική και βιώσιμη «οικονομία της γνώσης».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το θεματικό εργαστήριο συνεχίζεται και σήμερα, με τη συμμετοχή γυναικών από όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών ενεργειών του προγράμματος «Ανάπτυξη Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας». Σήμερα, Σάββατο, εισηγητές θα είναι οι Νικόλας Μιχαλολιάκος και Σ. Συγγουρίδης με θέμα «Διαχείριση των Οικονομικών» (09.00-13.00) και ο Δ. Ασβεστάς με θέμα «Μείωση κόστους» (14.00-18.00). Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 με εισηγήσεις από την Ελ. Παγώνη με θέμα «Οργάνωση των εργασιών της επιχείρησης» (09.00-13.00) και τον Αρ. Καπερώνη με θέμα «Τρόποι Χρηματοδότησης» (14.00-18.00).
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο μεταξύ, σήμερα, Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2008, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Θεσσαλία μέσω Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΟΜΜΕΧ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Palace (αίθουσα Ευρώπη). Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτης Γκούπας και ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γεώργιος Σουφλιάς, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση από τον διευθυντή Δ/νσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ΕΟΜΜΕΧ, Σ. Κοσκοβόλης και τοποθετήσεις από την πρόεδρο της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Β. Λάππα καθώς και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass