ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ TAXIS ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ – ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

Έφτασε και η λυπητερή των τελών κυκλοφορίας

* Πως θα τυπώσετε το έντυπο – Που και πως πληρώνονται – Έως 12 άτοκες δόσεις προσφέρουν οι τράπεζες

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:14

Η λυπητερή των τελών κυκλοφορίας του 2016 έφθασε… Χθες αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία πλέον υπολογίζονται με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο.

Για να πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι το ύψος των τελών που αντιστοιχεί στο όχημά τους, αλλά και για να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο, θα πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), να επιλέξουν την εφαρμογή τελών κυκλοφορίας, να εισαγάγουν τους προσωπικούς τους κωδικούς στο Taxisnet και στη συνέχεια, να επιλέξουν "Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας".

Μπορούν όμως όνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp να μπορούν να δουν τα στοιχεία και να τυπώσουν το έντυπο.

Με το ειδοποιητήριο αυτό μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη που αναλογούν στο όχημά τους σε οποιαδήποτε τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛ.ΤΑ., καθώς και μέσω ιντερνετικής τραπεζικής με τη χρήση της σχετικής ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν εφάπαξ τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους ενώ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ενίσχυση των ελέγχων αναφορικά με την πληρωμή των τελών το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα νέα τέλη τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:

(1) Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000, (2) α' ταξινόμηση 2001-2005 και (3) α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.

Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν έως το 2000 έχουν μικρότερα τέλη σε σχέση με τα πιο «νέα». Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στο μεταξύ οι τράπεζες για μια ακόμη χρονιά παρέχουν στους κατόχους πιστωτικών καρτών τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 σε άτοκες δόσεις. Οι πληρωμές γίνεται τόσο μέσω των καταστημάτων των τραπεζών, όσο και μέσω των εναλλακτικών δικτύων πληρωμών (e-banking, phone banking, mobile banking κα)

Οι προσφορές άτοκων δόσεων που είναι σε ισχύ είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς έως 12 δόσεις, Alpha Bank έως 9 δόσεις και Eurobank έως 6 δόσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass