ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Οι εφοριακοί Λάρισας στο πλευρό των προσφύγων

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:46



Τους καταυλισμούς της Ειδομένης, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ν Λάρισας. Η προσφορά των εφοριακών με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, τροφίμων, παιχνιδιών, φαρμάκων καθώς και οι προσφορές προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις όπως ελιές, μαρμελάδες, είδη  αρτοποιίας κλπ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
"Εκεί, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, βιώσαμε δυνατά και ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι λίγο να βλέπεις μπροστά σου ένα ολόκληρο λαό που έφυγε από τον τόπο του για να γλιτώσει από τη βία του πολέμου, να περιμένει υπομονετικά στην ουρά των δύο περίπου χιλιομέτρων να πάρει συσσίτιο, λίγο φαγητό μία φέτα ψωμί και νερό. Να απλώνει μια κουβέρτα στο χώμα για να κοιμηθεί. Να μαζεύει κλαδιά δέντρων να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί. Στα πρόσωπά τους διακρίναμε την κούραση ,την απόγνωση, τη δυστυχία στο δράμα που βιώνουν. Από  την άλλη συγκίνηση για όλες τις εθελοντικές ομάδες, τις ΜΚΟ και τον απλό κόσμο που βοηθάει ο καθένας με τον τρόπο του. Βαθιά ικανοποίηση από το χαμόγελο των παιδιών όταν τους προσφέραμε λίγα παιχνίδια μπισκότα, σοκολάτες".
Ο σύλλογος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο γραφείο γενικού τουρισμού BARAS TRAVEL και τις επιχειρήσεις ΒΙΟΜΑΡ Α.Ε, ΙΝΤΕΡΚΟΜΜ ΦΟΥΝΤΣ Α.Ε, BRETAS ΕΠΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΑΕΒΕ, ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΕ, ΣΟΦΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΟ ΧΑΡΙΣΟΥΛΗ ΟΛΓΑΣ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για την συγκεκριμένη δράση αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass