ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ»

Το παρελθόν και το μέλλον της Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 0:01

 

Εκδήλωση με θέμα «Λάρισα: παρελθόν και μέλλον» συνδιοργανώνουν η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Λάρισα από ψηλά - η πόλη μέσα από τη ματιά των εικαστικών», το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο χώρο του αιθρίου στον ισόγειο χώρο.

Η Λάρισα, πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, χτισμένη εδώ και 8.000 χρόνια έχει πλούσια και μακραίωνη Ιστορία. Τοποθετημένη, στην όχθη του Πηνειού ποταμού, σχεδόν δίπλα στην κοιλάδα των Τεμπών αλλά και στους πρόποδες του μυθικού βουνού του Ολύμπου, αποτελεί μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας.

Τόσο το παρελθόν της, που καταμαρτυρούν τα μνημεία της όσο και η σύγχρονη φυσιογνωμία της, διαμορφώθηκαν από τη συνύπαρξη διαφόρων πολιτισμικών ομάδων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση αεροφωτογραφιών με θέμα την πόλη της Λάρισας, των Θανάση και Αλέξαντρου Ευθυμιόπουλου, στο χώρο του φουαγιέ του αμφιθεάτρου.

Στην ημερίδα με θέμα «Λάρισα: παρελθόν και μέλλον» ομιλητές θα είναι οι Δημήτρη Μαβίδης αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, αστικής ανάπτυξης και υποδομών του Δήμου Λαρισαίων με θέμα: «Λάρισα του αύριο», Σταυρούλα Σδρόλια αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, με θέμα: «Αρχαιολογικές διαδρομές» και Φανή Καλοκαιρινού αρχαιολόγος - λαογράφος, Υπεύθυνη του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, με θέμα: «Η μετάβαση από τη παράδοση στην αστικοποίηση».

Με την παρουσίαση των θεμάτων, θα γίνεται παράλληλη προβολή εικόνων. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάνια Γκουσιάρη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η μουσική σύνθεση «Λάρισα από ψηλά». Πρόκειται για ένα δομημένο αυτοσχεδιασμό με τους Γιώργο Κωστούλη στο κόντρα μπάσο, Φρόσω Αστ. Κτιστάκη στο πιάνο και τραγούδι τη σοπράνο Έλενα Γκατζά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass