ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η «Πορεία» για την ελπίδα της λύτρωσης

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 0:05

Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ζαρογιάννη με τίτλο «Πορεία» παρουσιάστηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.

«Πρόκειται για ποιήματα που σχετίζονται με την ανθρωπιά, τους κοινωνικούς δεσμούς, τον έρωτα, τα ανθρώπινα πάθη, την παιδεία, τη φύση και την ελπίδα της λύτρωσης», ανέφερε κατά την παρουσίαση η φιλόλογος – συγγραφέας Βασιλική Μάνδαλου.

Σχετικά με τον τρόπο γραφής η κ. Μάνδαλου υποστήριξε ότι «είναι γραμμένα σε ελεύθερο στίχο αλλά και με λόγο καταγγελτικό σε όσα σχετίζονται με την πολιτική φαυλότητα. Όπως αναφέρει και ο μεγάλος Ιταλός ελληνιστής Mario Vitti, η χρήση της τεχνικής του ονείρου είναι κοινός τόπος σε ποιητές και πεζογράφους. Είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο υφαίνεται ο μύθος με αρχή, μέση και τέλος. Η παρούσα ποιητική ανθολογία μας κάνει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας αλλά και να λυτρωθούμε μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί».

Η συλλογή αυτή του Γιάννη Ζαρογιάννη είναι η ενδέκατη. Περιέχει τριάντα δύο ποιήματα, ολιγόστιχα κυρίως. Τη διακρίνει η θεματική ποικιλία όπως και τις προηγούμενες. Ο Γιάννης Ζαρογιάννης πραγματεύεται θέματα καθημερινά, σύγχρονα, πανανθρώπινα, πολιτικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά αλλά και ερωτικά. Με τους στίχους του προκαλεί συγκίνηση και προβληματισμό. Ο Μιχάλης Σταφυλάς έχει γράψει για την ποιητική συλλογή ότι η «Πορεία» καταξιώνει τον Γιάννη Ζαρογιάννη στο νεοελληνικό πνευματικό χώρο. Ο ποιητής αγγίζει το καθαυτό νόημα του έντεχνου λόγου. Περιεκτικός στις εκφράσεις του, χωρίς στόμφο και επιτήδευση. Φαίνεται καθαρά πως οι εμπνεύσεις του αναβλύζουν από βαθιά. Από ένα πηγαίο ταλέντο με τελειότητα έκφρασης και με όχι αφηρημένα νοήματα και μηνύματα».

Ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Αγραφιώτη, Δημήτρης Κατσαούνης και Δέσποινα Πατσιατζή. Η εκδήλωση έκλεισε με την ορχήστρα των εκπαιδευτικών, με τραγούδια του Στάθη Σταμελόπουλου σε στίχους του Γιάννη Ζαρογιάννη. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Ελένη Διβάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass