Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ» ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Χιούμορ, αλήθειες και ένα διαζύγιο

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2016 8:17

«Χωρίζουμε λέμε...». Ο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου ξαναχτυπούν θεατρικά, με ένα έργο που τα έχει όλα γάμο, έρωτα, διαζύγιο μα πάνω από όλα μπόλικο χιούμορ και αλήθεια. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Ελένη Καστάνη θα βρεθούν στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας αύριο Δευτέρα και την Τρίτη για να μαρτυρήσουν στο κοινό τα του οίκου τους. Πριν το άνοιγμα της αυλαίας όμως ο Αλέξανδρος Ρήγας μιλά στην «Ε» για το «θεσμό» του διαζυγίου.

* Τα διαζύγια στον σύγχρονο κόσμο είναι θεσμός ισχυρός... όσο και ο γάμος. Αυτό είναι καλό, κακό ή αναπόφευκτο;

- Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω μια ρήση του Woody Allen, «η αιτία των διαζυγίων είναι ο γάμος...». Ασφαλώς πρόκειται για χιούμορ, έχει όμως μέσα του την απόλυτη αλήθεια. Και δεν το λέω αρνητικά, ούτε μοιρολατρικά κατά καμία έννοια. Από τη στιγμή που ο γάμος υπάρχει σαν θεσμός, βρίσκω απολυτή ανάγκη και απολυτή έκφραση της ελευθερίας του ατόμου να υπάρχει και το διαζύγιο. Το ότι δυο άνθρωποι δέχονται κ επιθυμούν οικειοθελώς να δεθούν, όπως λέμε, με τα αόρατα δυνατά δεσμά του γάμου, σημαίνει ακριβώς ότι έχουν και την ελευθερία να αφήσει ο ένας το χέρι του άλλου....πάντα για καλό ελπίζω...Εξάλλου στο μυαλό μου, αυτό είναι κάτι που ισχυροποιεί τον γάμο, η ελευθερία δηλαδή που έχει το οποιοδήποτε ζευγάρι να σταματήσει το κοινό του ταξίδι ανά πάσα στιγμή, είναι ακριβώς αυτό που δίνει τόση μαγεία κ ουσία σε αυτό το κοινό ταξίδι.

* Σ' έναν «εμφύλιο»... πόσες πλευρές μπορεί να έχουν το δίκιο με το μέρος τους; Και τι απαιτεί η κατάπαυση πυρός;

- Στον ιδιάζοντα αυτόν «εμφύλιο», όπως αναφέρατε δεν υπάρχει περίπτωση νίκης για καμία από τις δυο πλευρές και δεν θα έπρεπε καν να τίθεται τέτοιο θέμα δηλαδή. Και αυτό γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ο μοναδικός πόλεμος κατά τον οποίο τα δυο αντίπαλα μέρη του κοιμούνται τακτικά με τον εχθρό. Στον συγκεκριμένο «εμφύλιο», λοιπόν, δεν τίθεται θέμα δικαίου, η κατάπαυση πυρός είναι θέμα κατανόησης, αμοιβαίας υποχώρησης, διευκόλυνσης και αγάπης.... Τι να το κάνεις το δίκιο αν έχεις έναν άνθρωπο να σε αγαπά και να σε προστατεύει και να σε νοιάζεται?

* Αν ραγίσει το γυαλί του έρωτα, πιστεύετε, μπορεί να ξανακολλήσει;

- Το γυαλί του έρωτα είναι άθραυστο, αλεξίσφαιρο και παντοτινό....για όσο κρατάει...Δε ραγίζει, παρά μόνο γυαλίζει!

Οι παραστάσεις θα δοθούν αύριο Δευτέρα βράδυ στις 9.15 ενώ την Τρίτη απόγευμα στις 6 και βράδυ στις 9.15. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά στο κυλικείο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (9 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 10 το βράδυ). Η τιμή εισιτηρίου στην προπώληση είναι στα 12 ευρώ, ενώ για όσους δεν προμηθευτούν το εισιτήριό τους από την προπώληση, την ημέρα της παράστασης στο θέατρο η τιμή θα είναι 15 ευρώ για την απογευματινή και 18 για την βραδινή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass