ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Αφιέρωμα στον Μπιλ Μπραντ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2016 8:18

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος- Γεωργιάδου 53) στη Λάρισα, μια παρουσίαση αφιερωμένη σε έναν από τους πιο σημαντικούς Άγγλους φωτογράφους, τον Bill Brandt (1904 – 1983). Την παρουσίαση επιμελείται η Βάγια Γκερλιώτη. Είσοδος Ελεύθερη

Ο Μπιλ Μπραντ γεννήθηκε το 1904 στο Αμβούργο από Άγγλο πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Στα δεκαέξι του, κατά την παραμονή του στην Ελβετία όπου στάλθηκε για να θεραπευτεί από την φυματίωση ασχολήθηκε με την φωτογραφία. Αργότερα το 1929 ο Μπραντ βρίσκεται στο Παρίσι όπου και εργάστηκε για λίγο στο στούντιο του Αμερικανού καλλιτέχνη και φωτογράφο Μαν Ρέι. Το 1931 επέστρεψε στην Αγγλία και έγινε ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ. Όταν ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Μπραντ εργάζεται ως φωτογράφος προσωπικού για το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά τον πόλεμο, εγκαταλείπει το φωτορεπορτάζ και φωτογραφίζει κυρίως πορτραίτα, τοπία και γυναικείο γυμνό. Ο Μπιλ Μπραντ πέθανε στο Λονδίνο το 1983.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass