ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με Κώστα Γαβρά έπεσε η αυλαία

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 4:20

 

Με μουσική και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και την προβολή της ταινίας «Το τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά, έπεσε χθες βράδυ η αυλαία του 2ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Θεοδώρα Μουκούλη διάβασε την ομιλία της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη που εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων της δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή λήξης, για το τιμώμενο πρόσωπο του πανοράματος τον Κώστα Γαβρά. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας σε σύντομη ομιλία του έκανε λόγο για ένα θεσμό που προωθεί και στηρίζει το ελληνικό σινεμά και εκπληρώνει το βασικό στόχο της κινηματογραφικής Λέσχης που είναι να στηρίζει το εθνικό μας σινεμά, γιατί είναι ένα μέρος της δημιουργίας της χώρας και ταυτόχρονα ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε είναι πολύ σημαντικό οι λάτρεις του κινηματογράφου να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτές τις ταινίες, γιατί μιλούν εκτός από την παγκόσμια πραγματικότητα, για την ελληνική πραγματικότητα. Για να συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα για τη εγχώρια δημιουργία, για να συνεχίσει το ελληνικό σινεμά να υφίσταται, για να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σάπκας και στο τιμώμενο πρόσωπο του πανοράματος τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

«Ο διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με τις ταινίες του, προκαλεί το δημόσιο διάλογο, δυνατές συγκινήσεις, σκέψη και προβληματισμό. Γιατί η αληθινή Τέχνη, δεν είναι μόνο για να περνάμε καλά. Η αληθινή Τέχνη είναι ο καθρέφτης μας» κατέληξε.

Ακολούθησε μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό Κινηματογράφο με τον Χρήστο Κτιστάκη και τη Μαρία Ρουκά. Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο «Ένα masterclass με τον Κώστα Γαβρά» από το flix.gr και το πανόραμα ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Το τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass