ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ζ. Παπαντωνίου

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 0:12

Εξήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη της Λάρισας συμπληρώνει φέτος ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών νομού Λάρισας και στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση – αφιέρωμα στον Ευρυτάνα Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών νομού Λάρισας «ο Αθανάσιος Διάκος» το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Για τη ζωή και το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου μίλησε ο εκπαιδευτικός Κώστας Ζησόπουλος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για έναν πνευματικό άνθρωπο που σημάδεψε με την παρουσία του τα ελληνικά γράμματα στις αρχές του 20ου αιώνα. Νομίζω ότι η παρουσίαση της ζωής και του έργου των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας, που έζησαν πριν από μας και που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εξέλιξη της πνευματικής μας ιστορίας, επιβάλλεται για λόγους εθνικούς, ώστε εμείς οι νεότεροι να εκτιμήσουν την προσφορά τους και να παραδειγματισθούμε» και πρόσθεσε «σήμερα οι κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα έργα του Ζαχαρία Παπαντωνίου δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση στα αναγνώσματα των σχολείων. Νέα ήθη, νέοι καιροί, νέες συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Ωστόσο και σήμερα ορισμένα ποιήματά του και διηγήματα του είναι πάντα επίκαιρα».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Σκεντέρης ο οποίος αναφέρθηκε και στις άλλες επετειακές εκδηλώσεις. Αναμένεται αφιέρωμα στον Αθανάσιο Διάκο σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Με κεντρικό θέμα «το ηρωικό στη νεοελληνική ιστορία, λογοτεχνία και τέχνη, αλλά και στην αντανάκλασή τους στην ευρωπαϊκή, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του Αθ. Διάκου».

Την εκδήλωση έκλεισε η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη με τραγούδια του Γεωργίου Λαμπελέτ, σε ποίηση Ζαχαρία Παπαντωνίου. Στο πιάνο συνόδευσε η Ιωάννα Σιοπούδη.

Τέλος ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών προγραμματίζει να παρακολουθήσει ομαδικά την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass