ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 8ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ARTFOOLS

Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο

* Συνεχίζονται οι δράσεις για το μεταναστευτικό

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2016 0:12

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας. Σήμερα Δευτέρα συνεχίζονται οι δύο εκθέσεις με θέμα τη μεταναστευτική κρίση στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η έκθεση φωτογραφίας του Κ. Τσομάκου και η έκθεση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Στη συνέχεια, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 9 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Κούνδουρου « Μαγική Πόλη» στα πλαίσια του κεντρικού αφιερώματος του Φεστιβάλ στο μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Η Μαγική πόλη γυρίστηκε το 1954 σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου, σενάριο Μαργαρίτας Λυμπεράκη και μουσική Μάνου Χατζηδάκι.

Πρωταγωνιστούν : Γιώργος Φούντας, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Στέφανος Στρατηγός, Θανάσης Βέγγος , Μάνος Κατράκης, Μίμης Φωτόπουλος και Ανδρέας Ντούζος».

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το « Μικρό Θέατρο» σε συνεργασία με το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας και στα πλαίσια του αφιερώματος στον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο προβάλλει σήμερα στις 8:30 την ταινία του Νίκου Κούνδουρου «ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ» .

Σύνοψη της υπόθεσης:

Μια πόρνη από τη Μασσαλία, η Ρόζα Βοναπάρτη (Μαρίνα Βλαντύ) φτάνει στα επαναστατημένα και διψασμένα για ένωση με την Ελλάδα Χανιά του 1897, και μαζί της φέρνει μια ντουζίνα κοπέλες για να ανοίξει εκεί έναν οίκο ανοχής. Το «σπίτι» της γίνεται κέντρο διασκέδασης και συγκέντρωσης μιας πλειάδας ανθρώπων που πρωταγωνιστούν ή συμμετέχουν στα κρίσιμα γεγονότα της εποχής. Σύντομα θα ξεκινήσει ένα αδυσώπητο παιχνίδι συνωμοσιών ανάμεσα στους επαναστάτες και τους αντιπάλους τους, που θα οδηγήσει πολλούς από τους θαμώνες στο θάνατο, θα παραδώσει το σπίτι στις φλόγες και θα εξαναγκάσει τις κοπέλες να φύγουν προς μακρινούς προορισμούς.

Πρωταγωνιστούν : Μαρίνα Βλαντυ - Ελεονώρα Σταθοπούλου- Βασίλης Λάγγος - Άρης Ρέτσος- Αγάπη Μανουρα - Vladimir Smirnov και άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί.

Η ταινία έχει τιμηθεί με τα παρακάτω Κρατικά βραβεία ποιότητας ΥΠΠΟ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1986: Β’ καλύτερης ταινίας, Β’ ανδρικού ρόλου, Σκηνογραφίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΟ

Η συνέχεια για τον εναλλακτικό κινηματογράφο περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Τζων Γουώτερς : από τους θηλυκούς μπελάδες στα μαλλιά που δε στρώνουν χωρίς λακ στην αίθουσα Μεταλλουργείο. Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Θα προβληθούν οι ταινίες: Polyester 1981 (86 ‘) Pink Flamingos 1972 (93 ‘) Female Trouble 1974 (89 ‘) Cry-Baby 1990 (85 ‘) Hairspray 1988 (88 ‘)

ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας προβάλλει την ταινία «O δρόμος προς τη Δύση» του Κυριάκου Κατζουράκη σήμερα στις 9 το βράδυ. Η μεταναστευτική κρίση με έμφαση στο προσφυγικό δράμα είναι το θέμα της ταινίας: «Ο δρόμος προς τη Δύση» .Πρόκειται για ένα Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ. Διάρκειας 78 λεπτών σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη, με τους Κάτια Γέρου, Μαρία Εγγλεζάκη, Θοδωρή Γράμψα, Βάσια Ελευθεριάδη, Νίκο Αρβανίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass