ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ

Ο Πηνειός έμπνευση για τους Λαρισαίους μαθητές

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 1:05

 

Κοινή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας της πόλης για τον Πηνειό ποταμό, οργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίος, ο Σύλλογος Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού και η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας. Η δράση αφορά σεμινάρια φωτογραφίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ενημερώσεις για τη σημασία του Πηνειού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και τέλος φωτογράφηση και έκθεση των φωτογραφιών. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου χθες το πρωί από τον αντιδήμαρχο κ. Αλέξη Μπατζανούλη, την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού» κ. Ζωή Λαδίκα και την εκπρόσωπο της φωτογραφικής λέσχης Λάρισας κ. Ελένη Γκισάκη.

Η κ. Λαδίκα επεσήμανε ότι στόχος την κοινής δράσης είναι να ενημερώσει, ευαισθητοποιήσει και εμπνεύσει τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης για τον Πηνειό, που θα μπορούσε να είναι το στολίδι της Λάρισας. «Στόχος είναι να φέρουμε τους μαθητές κοντά στο περιβάλλον, στη φύση και να τους ενημερώσουμε για περιβαλλοντικά ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τον Πηνειό» είπε η κ. Λαδίκα ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν και επισκέψεις ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το ποτάμι, όχι μόνο το κομμάτι που διατρέχει και την πόλη και να βρουν ενδιαφέροντα σημεία λήψεων.

Την ίδια ώρα η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, όπως σημείωσε η κ. Γκισάκη, θα πραγματοποιήσει συντόμαμ και συνοπτικά σεμινάρια για να καθοδηγήσει τους μαθητές στον ενδεδειγμένο τρόπο καταγραφής εικόνων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Μπατζανούλης, ανέφερε ότι δημοτική αρχή θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και η αντιδημαρχία παιδείας θα αναλάβει από Δευτέρα να έρθει σε επαφή με όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσει για την κοινή δράση και να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής συμμετοχών. Από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου θα υλοποιείται η δράση, που θα ολοκληρωθεί με έκθεση φωτογραφίας η οποία θα φιλοξενηθεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass